2013. augusztus 1., csütörtök

K-Pop sztárjaink szeretnivaló hiányosságai

Annyong i-fanok!

     Bevallom, ehhez a cikkhez az ihletet egy másik cikk adta, de az interpretálás nagyon is eredeti lesz, hiszen magam is gondolkodtam már ezeken a dolgokon, és most végre az általam olvasott cikk alapján helyre tudtam tenni a fejemben.
     Belegondoltatok már, hogy amikor bias-t választotok, kerestek, az nagyon hasonlit arra, mint amikor a való életben kerestek párt? A tökéleteset keressük, aki nem is teljesen tökéletes, de vannak benne olyan részletek, amitől hihetetlenül emberiek és szerethetőek lesznek.
     Most ezeket a hibákat fogjuk szemügyre venni. Megnézzük mik lehetnek ezek, és, hogy melyiket mennyire tudjuk tolerálni, vagy egyenesen szeretni, és ebből lesz több, igérem!
     Mielőtt tovább olvasnád a cikket gondolj a bias-odra (lehet többre is). Mi az, amit a legjobban szeretsz benne?
     Ahogy én végignézek a saját bias-listámon észreveszem magamon is, hogy a tökéletes, picture-perfect arcok és hibátlan hangok mögött, mindig szükségem van valami kis pluszra, amitől azt mondom: "Igen, ő lesz az, őt kedvelem!". És ez a bizonyos plusz tulajdonképpen legtöbbször egy kis minusz, egy kis teher, amit viselnek.
     Amikor azt mondom, hogy teher, remélem nem erre gondoltok:
     Kicsit tegyük átvitt értelembe az egészet. Amellett, hogy K-Pop sztárjaink kinézetéről, image-éről és stilusáról nem is csak egy ember gondoskodik, mégsem tudják átlépni azt a bizonyos visszatartó határt, azt, hogy ők is emberek. Igen, nekik is vannak hibáik, és valljuk be őszintén, ezek azok, amikbe beleszeretünk, amikor a bias-ainká válnak.
     Most akkor térjünk a tárgyra a hosszú bevezető után, és nézzük meg azoknak a K-Pop sztároknak a szeretnivaló hiányosságát, akik a legtöbbek bias-ai. Velem vagytok? Akkor kezdjük!

Eunhyuk
      Eunhyuk különbözik minden más K-Pop sztártól, talán ennek köszönhető hatalmas rajongótábora. A Super Junior énekesének egy hibája van, a teste, ami nem igazán a legizmosabb. A bandán belül is Soványnak becézik, hiszen egyszerűen képtelen izmokat növeszteni magára (ezzel nincs egyedül a K-Pop világban, gondolj csak a U-KISS Kevin-jére). De nézd csak meg a képet, amit hoztam nektek: büszkén felvállalj azt, amilye van, és valljuk be, nekünk igy is tetszik a látvány. Biztos nagyon sokan hazavinnétek, ha lehetne.
     Egy fórumon is kiváncsiskodtam mitől olyan érdekes a mi Eunhyuk-unk, és képzeljétek el, a legtöbben azt emelték ki, hogy szeretik benne, hogy olyan törékeny kis testalkata van. Hm, hiba vagy nem hiba... Fellépés közben biztos nem ezzel fogsz törődni, hiszen elveszel a mosolyában és a tökéletes előadásában.

T.O.P
      Nos, igen, ő nek hiányozhat egy ilyen listáról. Bizony, neki van második-legtöbb rajongója, fiatal lányok körében. Mi lehet a Big Bang rapperének hibája tehát?... A mai K-Pop világban a legtöbb idol azzal tartja meg rajongóit, vagy éppen bőviti azt, hogy ledobja felsőjét és megmutatja csodásan kidolgozott felsőtestét. Nos, T.O.P esetében ez annyira nem igaz, hogy lassan azt kezdem hinni, nincs is a póló alatt felsőteste (na jó, csak viccelek). T.O.P egyáltalán nem mutatja meg magát a közönségnek, még ujjatlanban is ritkán látni. Bár az okát nem tudom, arra engedne következtetni a dolog, hogy akkor neki, az ezt megtevő idolokénál kevesebb rajongója van... de nem, hiszen mégiscsak második ezen a listán. Sőt, most hogy belegondolok, én magam is értékelem benne, hogy nem ezzel éri el sikereit!
     Azért én is csak nőből vagyok és utána kellett járnom a dolognak. Rákerestem a Google-ben T.O.P felső nélküli képeire, és... ezt kaptam :)))))) Végülis ez tényleg egy top...

ZELO
      Mint látjátok igen előkelő helyet foglal el a B.A.P rappere, Zelo is, akit sokak a következő T.O.P-nak is neveznek (hát jelen esetben tényleg T.O.P után következik xD). Az ő hibája (direkt olyan képet kerestem, ahol látszik), egy olyan dolog, amit ő maga is ismer, és amikor csak lehet takargat. Ez a hiba nem más, mint kerek álla szögletes arccsontjához. Mivel ZELO nekem is bias-om, nem tudtam nem észrevenni, hogy amikor csak lehet kendővel takargatja az állát. De most mondjátok meg, tényleg szükséges eltakargatni? Nézz csak rá erre a 16 éves fiatalemberre. Amikor a fellépéseken látod, egyáltalán eszedbe jut, hogy ő a legfiatalabb a bandában? Akkora tehetség szorult ebbe a fiúcskába, hogy elérte vele, hogy egy nálam fiatalabb rajongója legyek, csodás rapper, csodás táncos, és csak várd meg, amig mosolyog. Most úgy érzem, hogy amikor legközelebb tükörbe néz, és úgy dönt kendőt köt a nyákaba, akkor szeretnék ott lenni, megsimogatni az állát, és elmondani, mennyire aranyos azzal együtt is (igen, tudom, hogy jóval fiatalabb nálam, de akkor is).

Kikwang
      A 4. a bias listákon bizony egy komoly gonddal küszködik, ami látszólag őt is nagyon zavarja. A B2ST Kikwang-ja ugyanis eléggé alacsony termető, sőt, egyik beceneve a Törpe. Nem túl szép becenév, nem igaz? Az MBC Weekly Idol-jában egyszer azt mondta, hogy annak ellenére, hogy hivatalosan 170.8 cm magas, ő biztos benne, hogy több annál, hiszen még növésben van.
     Nem én szeretnék az lenni, aki elszomoritja a 23 éves énekest, de kissé túlkoros már a növéshez, nem? De ezt a hibát is eltűrjük, hiszen amikor a szinpadon van, produkciója bizonyára elvonja a figyelmeteket a magasságáról... Már hallom is... "Because I'm shadow, shadow, shadow...".

L
      L sem hiányozhat egy ilyen listáról, ez nyilvánvaló, nem is lepődtünk meg, hogy rajta van. Az INFINITE énekesére sokan gondolnak úgy, hogy közben azt dúdolják "You're my destiny", és ezt megérteni elég csak L arcára pillantani. Ráadásul ő is Kim, mint én, nem kellene nevet változtatnom (csak viccelek, főleg, hogy nekem ennyira nincs a szűk bias listámon, inkább a tágabbikon). Akkor mi lehet az ő szeretnivaló hiányossága?
     L-nek semmilyen hiányossága sincs, a szinpadon tökéletes, a megjelenése tökéletes, mint előadó tökéletes. De amikor nincs a szinpadon és nem L, csak Kim Myungsoo, akkor az ember lánya felfedezi, hogy ez a srác bizony a saját külön világának megszállottja, és néha fel sem tűnik neki, hogy bármi más is létezik azon a kis világon kivül. De ha már úgy is leszögeztük, hogy szeretjük benne ezt is, akkor mutatok is egy példát:



Luhan
      Úgy tűnik az EXO fiatal kinai énekesének igencsak szép eredményeket hozott a banda közelmúltban elért sikere, amit persze saját szinészi játékának is köszönhet a Wolf dráma verziójában. Sajnos azonban ő sem lehet hibátlan. Nézz csak rá! Úgy néz ki, mint egy 23 éves? Hihetetlenül édes természete és kinézete, vékony arcocskája, valamint Bambi szemei azt mondanák, hogy egy 5 éves kisfiúval van dolgunk. Bambiról jut eszembe... mondtam már, hogy a neve kinaiul reggeli szarvast jelent? Hát nem ennivaló? Igen, ezt a hibácskát is szeretjük :D

Onew
     A SHINee szépfiú leader-je zárja a 7-es toplistát, amit mosolyát elnézve szintén nem csodálunk: neki is helye volt ezen a listán mindenképpen. Viszont az Onew féle elégtelenség már igencsak súlyos. Ő az a fajta ugyanis, aki egyszerűen képtelen normálisan viselkedni. Megijed egy csirkétől, nem fogja fel a poénokat, ő az, aki elügyetlenkedi a dolgokat, és szegény bárhogy próbálkozik nem tud kilépni ebből az önmagából. Igen, mondjuk ki, belőle hiányzik az életrevalóság, aminek hiányában a mindennapi dolok is veszélyessé válhatnak sajnos.
     Nem birnám elviselni, ha esetleg valami baja esne, még ha ő sem épp a legszűkebb bias-listám tagja, ám azt hiszem, akkor sem kedvelném ennyire, ha hirtelen normálisan kezdene viselkedni. Igen, kissé alkalmatlan a társadalmi élethez, de el tudnátok képzelni őt enélkül az atributuma nélkül? Tudnánk őt annyira szeretni, hogy rajta legyen ezen a 7es listán, hogyha nem olyan lenne, amilyen? Gondolkodtok rajta? Akkor nézzétek meg a videót, amit idetűztem és utána válaszoljatok. Nekem megmelengedte a szivemet!

     Hát a 7 leginkább kedvelt K-Pop sztárt együtt kiveséztük, de ahogy nekem sem ez a listám, úgy nyilván nektek sem. Mondjátok el nektek ki a kedvencetek, és osszátok meg velünk, ha esetleg neki is van valami szeretnivaló hiányossága! Köszönöm, hogy velem tartottatok!

K-blogeretek,
Mia Kim

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése