2013. augusztus 8., csütörtök

A YG, az SM, a JYP és a Star Empire összefog

Annyong i-fanok!

     A YG, az SM, a JYG és a Star Empire Entertainment összefog... Ne nem egy közös zenei produkció miatt, annál most sokkal komolyabb a helyzet. Korea legnagyobb kiadói a chartok manipulálását jelezték az illetékes Seoul Central District Prosecutor's Office-nak, ugyanis szerintük a chartok nem valós eredményeket, értékeket mutatnak.
     A négy nagy zenei kiadó, illetve ügynökség azzal vádolt meg bizonyos más ügynökségeket, akiknek a kilétét egyelőre nem adták nyilvánosságra, hogy hamisitják a chartok eredményét, azzal, hogy saját előadóik eredményeit növelik, legyen szó akár a dalok online lejátszásának számáról, akár azoknak letöltési arányáról.
A vádló felek szerint ez egyáltalán nem mindegy, hiszen a chartokon való helyezések igen sokat számitanak egy-egy énekes vagy csapat karrierjének további kimenetelében. Ebben igazat kell nekik adnunk, hiszen gondoljunk csak arra, hogy mekkora figyelmet kap egy új szám vagy előadó, ha hirtelen a semmiből a chartok top 10-es listájára kerül, ne mondjunk mást, akár a legelejére, nem beszélve arról, hogy a chartok eredményei hozzájárulnak a zenei programokra való meghivásokhoz (ki hivna olyat, akit senki nem hallgat).
     Mivel egyre kevésbé figyelnek oda arra, hogy a csalás, vagy mondjuk inkább mi is igy, "chart manipulálás" ne legyen feltűnő, lassan egész kis iparág fejlődik ki Koreában, amely csak arra szakosodott, hogy különböző eszközökkel, szolgáltatásokkal vagy termékekkel megnövelje az eredményben szereplő értékeket.
     A YG Entertainment nem csak gyanúsit, de konkrét elképzelései is vannak arról, mi lenne a megoldás: "A digitális sajaegi-t (sajaegi=tömeg vásárlás) meg kell állitani, hiszen igy hátrányos helyzetbe kerülnek azok az ügynökségek, akik szabályosan hoznak forgalomba digitális albumokat, és a közönség el fogja vesziteni a hitét a zenei oldalak chartjainak becsületessége felől. A digitális zenei iparnak szüksége van arra, hogy együttműködjön, és szükség van bizonyos megelőző intézkedésekre is, hogy elejét vehessük ezeknek az illegális tevékenységeknek."
     A JYP Entertainment sem hagyta az esetet szó nélkül, ők is szót emeltek az chart-botrány ügyében, talán még a YG-nál is határozottabban. Az ügynökség megállapitása igy hangzik: "A manipuláció, ami megsérti azokat az ügynökségeket, amelyek zenét hoznak forgalomba és osztanak el becsületesen, és elhomályositja a hitet a digitális zenei oldalakban, azokat azonnal meg kell állitani. Az egész digitális zenei iparnak együtt kell dolgoznia, hogy kidolgozzon egy rendszert, ami megelőzi a zenei ipar korrupcióját és a digitális számok manipulációját."

K-blogeretek,
Mia Kim

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése