2013. szeptember 30., hétfő

6 legszexibb leader 2007-2009-ben

Annyong K-Popperek!

     Cimet nem félreérteni! Nem csak akkor voltak leaderek, de a csapat, amit vezetnek akkor debütált, ez vonatkozik az előző listára is! Lássuk a 6 embert, akit kiválasztottunk, persze ismét sorrend nélkül (azaz abc sorrendben):

Doojoon (BEAST)

Jonghoon (FT ISLAND)

Jun K (2PM)

Onew (SHINee)

Seungho (MBLAQ)

Soohyun (U-KISS)



     Nos, hiányzik valaki a listából? Add hozzá a komment szekcióban!

K-bloggeretek,
Mia Kim

5 legszexisebb leader 2010/2011-ben

Annyong K-Popperek!

     Igen, tényleg erről fogok beszélni! Itt van egy 5ös lista (természetesen sorrend nélkül). A kommentszekcióban megirhatjátok, hogy ti kiket adnátok hozzá ehhez a listához! Jó szemetgyönyörködtetést!

C.A.P (TEEN TOP)

Jinyoung (B1A4)

Sunggyu (INFINITE)

Yonghwa (CNBLUE)




Zico (Block B)

     Szóval, várom a kommenteket! Kit hagytam ki?

K-bloggeretek,
Mia Kim

[HOT] K-Pop Champion of the Week (szept. 30)

Annyong K-Popperek!

     Ez már a hónap utolsó napja, és a hét első napja, szóval ismét itt van az új, hetente megjelenő rovatunk, a K-Pop Champion of the Week! Aki a héten megnyerte: KARA + Damaged Lady. Mivel kerültek a héten a média kereszttüzébe?
  • Szeptember 2. hetén ők nyerték meg a Music Bank-ot, még ha erről csak a héten értesültek is.
  • Részt vettek a Star King műsorban.
  • A lányok egy tutorial videóban megtanitották rajongóiknak hogyan táncoljanak a Dameged Lady-re.
  • Megnyerték a Show Championt.
  • Gyuri-ról cikkeztek az újságok, mint a Busker Busker új MV-jében szereplő lány barátnőjéről.
  • A GAON heti chartján a fizikálisan eladott albumok kategóriájában 8. helyet értek el, illetve a Social Charton 2. helyet.
  • Az eheti Music Bank-on is felléptek.
  • Felléptek a heti Show! Music Core-on, bár ezt sem sikerült megnyerni.
  • Gyuri és Seungyeon Instagrammot nyitottak.
  • Kiderült, hogy Nicole és a MBLAQ-os Mir között nagyon erős baráti kötelék van.
  • A heti Inkigayo-n is jelöltek voltak a győzelemért.
     Miért nem G-Dragon nyert? Mert ő nyerte az előzőt is, és nem akartam, hogy már az elején ismételjem magam! De a SZEPTEMBER hónap győztese... természetesen G-Dragon, holnaptól őt fogjátok látni, amikor a blogra léptek :)
GRATULÁLUNK A KARA-NAK!


IME A DAMAGED LADY:

K-bloggeretek,
Mia Kim

PS: A héten nem sokat irtam, tudom, kihagytam pár napot, sajnos korházba kerültem, de már jól vagyok és visszatértem a bloghoz. Remélem hiányoztam! 

2013. szeptember 25., szerda

Igen, tényleg együtt vannak!

Annyong K-Popperek!

      Eddig csak találgatni lehetett, mostmár megbizonyosodhattunk róla: a dögös Kim Woo Bin együtt jár a modell Yoo Ji Ahn-nal. Együttérzek minden lelkes fangirllel.

     Kim Woo Bin-t eddig sem arról ismertük, hogy szeretne titkolózni, sőt, éppen ellenkezőleg. Ezzel szemben a most kiderült hirekből megtudhattuk, hogy egyáltalán nem újkeletű kettejük kapcsolata, a szinész és a modell már 2 éve randiznak egymással, de most először volt mindkettejüknek bátorsága nyilvánosságra hozni a dolgot. Valljuk be, még ha (szerintünk) nem is néznek ki olyan jól egymás mellett (mi - azok, akik Woo Bin szerepei alapján inkább egy másik szinésznővel láttuk volna szivesebben), teljesen természetes dolog, ha egy fiatal férfi és egy fiatal nő találkoznak, szeretik egymást. A legjobb az lenne, ha egy hirességnek sem kellene emiatt titkolóznia...
K-bloggeretek,
Mia Kim

Taeyang is visszatér

Annyong K-Popperek!

     Miután Seungri és G-Dragon eredményesen bemutatták új albumaikat, addig Taeyang-ról eddig csak pletykálták, hogy visszatér. Ehhez hozzáadva azt, hogy a YG Entertainmentnél elég sokszor csúsznak a dolgok, nem is meglepő, hogy csak most tudjuk meg, a hónap végén, hogy NEM szeptemberben lesz a comeback.

     Még mielőtt azt mondanátok, hogy ez igy nem hir, elmondanám azt is, hogy ma reggel viszont Taeyang ismét használta Twitterét, amivel csak megerősitett egy korábbi bejelentést, miszerint már csak az utolsó simitások vannak hátra az albumához, aminek két cimdala lesz, az egyikhez már készen van az MV is. Szóval Big Bang, és különösen Taeyang rajongók figyelem: kedvencetekre már csak október közepéig kell várnotok... hacsak nem lesz újabb csúszás a YG-nál.
K-bloggeretek,
Mia Kim 

2013. szeptember 24., kedd

G-Dragon történelmet ir... ismét

Annyong K-Popperek!

      Elnézést kell kérnem, amiért nem voltam elég türelmes ezt is kivárni és túl hamar kiáltottam ki, hogy G-Dragon történelmet irt (ami amúgy tényleg igaz volt).

      Emlékeztek, amikor azt mondtam, hogy nem volt még precedens arra, hogy egy előadó egy promováláson belül 3 különböző dallal nyerjen zsinórban zenei programokon? Hát, G-Dragon feljavitotta saját rekordját, mostmár 4 különböző dallal nyert egy promó-körön belül, a Who You is dijjat kapott.

      Azért tudtuk meg későn, hogy a múlthéten G-Dragon győzött a Music Bank-en, mert a tv adás elmaradt az ünnep miatt, viszont később a csatorna közzétette eredményeit, amelyek világosan mutatták, hogy G-Dragont illette meg a heti trófea. A Who You 6.441 pontot kapott, amiből 2.680 digitális pont, 433 nézői pont és 3.328 album eladási pont van.

      Azt hiszem a tények magukért beszélnek! A Coup D'etat minden idők legjobban összerakott K-Pop albuma lett! Gratulálunk, G-Dragon, keményen dolgoztál és meglett az eredménye!
K-bloggeretek,
Mia Kim

A katasztrófa nem válogat

Annyong K-Popperek!

     Aki követi a blogomat tudja, hogy nem szeretek rossz hireket közölni, de néha ez sem árt.

     Ha mozogtok K-Pop körökben, akkor biztos ismeritek Son Ho Young nevét. Énekesként ismerhettétek meg, ám ma már egyáltalán nem érdekli a szórakoztatóipar, legtöbbünk nagy sajnálatára az énekes soha többé nem tervez comeback-et, derül ki egy nemrég kiadott nyilatkozatból.

     Az énekes ebben az évben öngyilkossági kisérletet tett, ami hál'Istennek sikertelen volt. Ho Young akkor szánta el magát egy ilyen drasztikus lépésre, miután barátnője szintén öngyilkosság áldozata lett május 21.-én. A lányt holtan találták meg az énekes autójában, egy fire pot-tal, amiben elégetett három szén brikettet, egy üres altatós üveggel és két karton soju-val.

     Hogy valójában azóta képes volt-e feldolgoznia az esetet, nem tudhatjuk, de ügynöksége azt mondja: "Normális életet él. Egyáltalán nem került szóba a visszatérése." Egyes rajongók továbbra is kitartanak vele, ezeket üzenték: "Örülünk, hogy normális életet él", "Aggódtunk érte" vagy "Remélem Son Ho Young még visszatér.".

     Számomra mindig szomorú, amikor egy egész élet munkája porba hull néhány rossz döntés miatt, van olyan, hogy nem is az érintett rossz döntéséről van szó. Arra szeretnék bátoritani minden olvasót, hogy élvezze ki az életét és valósitsa meg az álmait, mert az álmok nem várnak ránk örökké, még ha mi ezt is hisszük. Vigyázzatok magatokra és egymásra!

K-bloggeretek,
Mia Kim

Key fanclubja jótékonykodik

Annyong K-Popperek!

     Ime ismét rákényszerültem, hogy megemlékezzek egy koreai kedvencetek születésnapjáról, és ismét annak rajongóit illeti érte a dicsőség. A SHINee szépfiúja, Key szeptember 23.-án töltötte a 22-t (Koreában már 23-at), ezért Goodbye Sunshine nevű fanclubja úgy döntött 2,13 millió koreai wont adományoz a World Share Kambodzsa részére gyüjtött alapjának.

     A Key tiszteletére adományozott pénz jó helyre került, az alapitvány megköszönte úgy neki, mint rajongóinak: "Köszönjük szépen a SHINee Key-jének, hogy segit orvosi ellátást biztositani a súlyos állapotban levő gyerekeknek és tiszta vizet azoknak a fejletlen oszágoknak, ahol nincs tiszta viz."

     Key neve nem először merül fel, ha jótékonykodásról van szó, már 2009 óta segiti a World Vision munkásságát, ha kell önkéntes munkával is, ezen felül maga szponzorál négy gyereket is. Nem csoda hát, hogy rajongói clubja is átvette jószokását, és egy hasonló gesztussal akarta még emlékezetesebbé tenni Key születésnapját.

     Key, mint Kim Kibum, 1991. szeptember 23.-án született, Daegu-ban, Dél-Koreában. Születésétől kezdve nagymamája nevelte, hiszen édesanyja komoly beteg volt, édesapjának pedig sokat kellett dolgoznia. Már gyermekkorában tehetségesnek bizonyult, a koreai mellett, elsajátitotta az angol, japán és kinai nyelvet is. Születése óta eltelt 22 év, ma már úgy ismerjük, mint a SHINee legszociábilisabb tagját, aki kiváló énekes, rapper, táncos, szinész, rádiós műsorvezető, MC és modell.

     기,오늘같은 특별한 날 형복한 일들 이 많이 생기길 바랍니다. 모든 소원이 이루어지길 바랍니다. 생일 축하해요! 사랑해요! ~ 김미아.

K-bloggeretek,
Mia Kim

2013. szeptember 23., hétfő

G-Dragon történelmet irt

Annyong K-Popperek!

     Vége a 2013-as EXO korszaknak, de fel is váltotta a G-Dragon korszak! Ha emlékeztek rá (és olvassátok a cikkeim), akkor biztos eszetekbe jutott az a cikkem, amikor arról beszéltem G-Dragon valami nagy dologra készül, történelmet akar irni. Hát, akkor még csak találgattam, most már beigazolódott.

     Az EXO elérte, hogy 3x nyerjen zsinorban a zenei programokon, de ezzel nem ők voltak az elsők. G-Dragon ennél sokkal érdekesebb dolgot ért el, mivel ő 3 különböző dallal érte el a 3 győzelmet! Kihangsúlyoznám, még NEM VOLT korábban precedens ilyesmire!

     Az első a Coup D'etat volt, amivel Inkigayot nyert G-Dragon, majd az M! Countdown-on belül a Black is szerzett egy győzelmet, a hét végén pedig a Crooked diadalmaskodott ismét az Inkigayon. Ne felejtsük el, hogy a Crooked-nak már nem az első győzelme volt, és azt se, hogy tesz a latba, hogy nem egyszer 2 dala is jelölve volt a győzelemért zenei programon. ÉS MINDEZT EGY PROMÓ-KÖRÖN BELÜL!!! Eszméletlen!
     G-Dragon szerényen és szükszavúan ennyit fűzött a történtekhez: "Úgy veszem, hogy ez egy jel, hogy keményebben kell dolgoznom, ezért azt fogom tenni. Köszönöm szépen a rajongóimnak és a munkatársaimnak!"

     Úgy látszik nem csak a szakma és a rajongók ismerik el G-Dragon tehetségét és munkásságát, a szintén YG-s CL például ott volt ezeken az alkalmakon, holott ő maga most nem promovál, igy nem volt része a műsornak magának. Hm... szerintem nem véletlen, hogy talált erre időt... érzek valamit a levegőben!
Queen + King?


K-bloggeretek,
Mia Kim

Block B ~ Be The Light MV

Annyong K-Popperek!

     Már korábban is beszámoltam nektek arról, hogy a Block B azt tervezi, hogy visszatér elég hosszú kihagyásuk után. Hát, nem hazudtunk, most tényleg itt vannak. A Be The Light, aminek korábban már láttátok itt nálunk a teaser-ét most megérkezett teljes hosszában.


     Ez a dal lesz a cimdala a fiúk új albumának, aminek megjelenését október 2.-ára tűzték ki. Miközben hallgatjátok a dalt és nézitek az MV-t, gondoljatok arra, hogy ez most teljes mértékben Zico műve: ő szerezte, ő volt a producer, ő állitotta be, még a szöveget is ő irta... Szép munka, Zico!

     Block B - Be The Light MV! Start!


K-bloggeretek,
Mia Kim

Évfordulós ajándék az F.T.Islandtől

Annyong K-Popperek!

     Az F.T. Island 6 éves. Mig máskor a rajongói klubbok küldenek ilyenkor ajándékot kedvenc bandáiknak, most az F.T. Island készült meglepetéssel, mégpedig nem is akármilyennel. Megjelentették úgy mini-albumukat, a Thanks To-t, kifejezetten azért, hogy ezzel ünnekepljék meg évfordulójukat.

     Az album cimdala a Memory, amihez MV is jelent meg, ezen kivül még 3 dalt tartalmaz az album, eggyet a leader, Jonghun, eggyet Jaejin, mig a másik kettőt Hongki szerezte. Nekem mind a négy dal nagyon tetszik, főleg, mert mind nagyon eredetire sikerült. Kiváncsi vagyok vajon nektek is ez-e a véleményetek!





K-bloggeretek,
Mia Kim

[HOT] K-Pop Champion of the Week (szept. 23)

Annyong K-Popperek!

     Gondolom titeket is kiváncsivá tett a cim, hogy mi is ez az egész! Ez egy új dolog, amit mostantól kezdve hetente fogok megjelenteni. Nem lesz másról szó, minthogy kiválasztom azt az előadót, aki azon a héten a legtöbbet, legjobban csinálta - röviden.

     A múlt hét ünneppel teli fényében választom ki az első győztest, aki nem más, mint G-DRAGON. És, hogy mivel érdemelte ki?
  • 2. lett azon férfiak listáján, akiket a rajongók legszivesebben bemutattak volna otthon Chuseokkor, mint kedvesüket, megelőzve olyanokat, mint Siwan, Yoseob, Nichkhun vagy L
  • A Running Man epizód, amiben csapatával, a BigBang-gel szerepelt az SBS aznapi legnagyobb megtekintésű műsora lett
  • A heti Instiz charton 3. lett a Crooked-dal, 4. a Black-kel és 5. a Who You?-val
  • Elárult magáról pár dolgot az Ask In a Box-ban, aminek igen magas megtekintési rátája lett azóta
  • Coup D'etat cimű albuma már zsinórban 3. hete vezeti a chartokat
  • Úgy néz ki, hogy vendégelőadó lesz Justin Bieber Believe Tour-jának koreai állomásán
  • A héten megmutatta aegyo teljes oldalát, amikor a neten elárasztották One of a Kind mackónak öltözött képeivel
  • Megnyerte rajongói szivét őszinteségével, amikor bevallotta, hogy annak idején mindig alúlmaradt Taeyanggal szemben
  • Új oldalát mutathatja meg hamarosan Taeyanggal karöltve, amikor a WIN Team A-jét és Team B-jét fogják edzeni
  • Megnyerte a szeptember 22.-ei Inkigayo-t az SBS csatornán, ahol nemcsak győztes dala, a Crooked, de a Black is jelölve volt a győzelemért
     GRATULÁLUNK, G-DRAGON!
 ÉS A HÉT DALA:

K-bloggeretek,
Mia Kim

2013. szeptember 22., vasárnap

A VIXX Európába jön!

Annyong K-Popperek!

     Nagy hirem van a számotokra! A VIXX, The Milky Way koncertsorozatuk keretein belül, a K-Pop sztárok közül elsőnek fognak fellépni olyan országokban, mint Olaszország vagy Svédország. Szóval, akik ezekből az országokból vannak most örülhetnek.

     ST☆RLIGHT-ok figyelem! Lehet, hogy nem lesz még egy lehetőségetek látni a fiúkat élőben, szóval, ha tudjátok, akkor most használjátok ki a lehetőséget!!!

NOVEMBER 2 - Stockholm, Svédország
NOVEMBER 3 - Milánó, Olaszország

     Te ott leszel?



K-bloggeretek,
Mia Kim

2013. szeptember 21., szombat

Valaki szólózhat!

Annyong K-Popperek!

      A Dream Tea Entertainment kiadott egy nyilatkozatot, mely szerint novemberben a Girl's Day valamelyik tagjának meg fog jelenni egy szóló dala.

     Máris elindultak a találgatások, hogy melyik lány lehet a szerencsés, Sojin, Yura, Minah vagy Hyeri, annak ellenére, hogy a nyilatkozat szerint ez még nincs eldöntve. A netes hozzászólók nagy része azt mondja valószinű, hogy Minah és Sojin közül kerül ki a szerencsés, a legtöbben biztosra veszik Minaht, de olyan is volt, aki azt mondta, hogy inkább egy sub-group-nak örülne, mondjuk Yurát párositaná akár Minahval, akár Sojinnal.

     Ha az én véleményemet kérditek, szerintem is Minah a befutó, bár sosem lehet tudni. Az érvek, amik mellette szólnak, hogy végülis eddig is főénekes volt, nagyon jó táncos, ráadásul neki van legtöbb rajongója a négy lány közül. Neked mi a véleményed? Vagy kérdezzem úgy, te kit látnál szólóban szivesebben? Novemberben mindenre fény derül!






















K-bloggeretek,
Mia Kim

Visszaadtad volna?

Annyong K-Popperek!

     Ma arra lennék kiváncsi mennyire vagytok egyenesek és jószivűek... Persze erre a kérdésre nem kell nekem válaszolnotok (ha nem akartok)! Hát, egy kinai lány igazán jószivűnek és egyenesnek bizonyult a napokban...

     Az EXO egyik énekese, Luhan a napokban, a Chuseok ünnepe miatt hazalátogatott otthonába. A Pekingi Repülőtéren rajongók hada várta, de viszonylag könnyedén tudott közlekedni. Már az autóban ült, ami tovább vitte volna a reptérről, amikor a rajongók egy kék telefon gazdáját keresték. A telefon gazdája hamar megkerült: Luhan lehúzta az ablakot és jelezte, hogy ő veszitette el. A lány mosolyogva, kedvesen odament, visszaadta a telefont, majd miután Luhan megköszönte neki, a lány illedelmesen integetett neki, miközben a kocsi elhajtott.

     A kérdésem tehát ez: Te visszaadtad volna Luhan telefonját vagy... ? A történtekről vannak amatőr felvételek (a vége felé történik, de nem hosszú, megnézhetitek az egészet), ime:



K-bloggeretek,
Mia Kim 

2013. szeptember 20., péntek

Boldog születésnapot, Chen!

Annyong K-Popperek!

     Bár még tart a Chuseok hétvégéje, amit a családommal töltök, azért a Twitteremet nem hanyagoltam, hogy nehogy lemaradjak valami olyasmiről, ami esetleg titeket is érdekelhet.

     Eddig nem igazán ünnepeltünk születésnapokat itt a blogon, főleg azért, mert valójában nem lennék képes rá, hogy minden egyes születésnapot észbentartsak, vagy ha mégis, akkor sem hiszem, hogy mindegyikre lenne türelmem egy cikket szentelni, de most mégis kivételt teszek. Elmondom miért!

     Ahogy Koreában éjfélt ütött az óra, az EXO fanok világszerte elárasztották a Twittert jókivánságaikkal, hogy ezzel ünnepeljék meg kedvencük, az EXO-M vezető énekesének, Chen-nek születésnapját. Az EXO-fanok erejét mi sem bizonyitja jobban, minthogy az egész akció igen szervezetten és egyszerre zajlott/zajlik még mindig. Elérték azt, hogy háromszorosan is a legnépszerűbb témák közé kerüljenek: a #HappyChenChenDay, a Happy Birthday Chen és a Kim Jongdae (Chen koreai neve, áh névrokon) is Woldwide Trend még jelen pillanatban is (legalábbis egy ezek közül állandóan, de változik, hogy melyik).


     Chen, azaz Kim Jongdae, az EXO-M vezetőénekese, 21 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot, 1992. szeptember 21.-én Dél-Koreában, családja második gyermekeként. 2011-ben, utolsóként választották ki, hogy része lehessen az S.M. Entertainment akkor induló projektjének, az EXO-nak, mára pedig sokak legnagyobb kedvence. Szeretném az összes blogger nevében küldeni jókivánságaimat neki :)

     첸, 생일 축하! 오늘겉은 특별한 날 핼복한 일들이 많이 생기길 바랍니다! 모든 소원이 이루어지길 바랍니다! 축하! 사랑해 ^^ - 김 미아


K-bloggeretek,
Mia Kim

2013. szeptember 18., szerda

3 hetes G-Dragon-effect a chartokon

Annyong K-bloggerek!

     Már harmadik hete, hogy G-Dragon új albuma meghóditotta a chartokat. Itt az ideje, hogy beszéljünk róla. Talán GD arra készül, hogy felülmúlja az EXO teljesitményét, amivel idén nyáron leptek meg minket?

     Akkor senkit sem lepett meg, de a tény, hogy G-Dragon Coup D'etat cimű albuma, már a megjelenésekor első helyezést ért el 9 különböző site-on azért igen figyelemreméltó, az pedig, hogy már harmadik hete uralja ezeket méginkább.

     Meg kell emliteni, hogy nem csak az egész album sikeres, de a dalok egyenként is. A single-öket rangsoroló site-ok top 10-es chartjain szépen tartják magát a Who You?, a Black, a Crooked és a Coup D'etat is. Meglepő? Ha hallottad az albumot, akkor egyáltalán nem! A MelOn-on is első!!! Úgy értem nem csak első, de az első néhány...

     Vajon G-Dragon készen áll arra, hogy történelmet irjon? Talán sikerül neki, hiszen az amerikai New York Times is irt új albumáról, annyira felkeltette figyelmüket, ezen kivül cikkek készültek rajta a britt Dazed & Confused-ban is. Szeptember 20.-án pedig Szingapúrban is fel fog lépni, csapatával, a Big Bang-gel együtt, aminek ő a leadere, hiszen abban a megtiszteltetésben lett részük, hogy ők nyitják a 2013-as Forma-1-es Szingapúri Nagydij versenyhétvégéjét.

     Igen, gratulálok, G-Dragon! Kivánok további sok sikert a promóval, megérdemled az emberek figyelmét!

Az AKK K-bloggere,
Mia Kim

Ask in a Box - G-Dragon módra

Annyong K-Popperek!

     Bizonyára tudjátok, hogy szivesen fogadom, sőt várom megjegyzéseiteket, javaslataitokat, bármit ami épitő lehet a blogra nézve. Igy megszivlelek minden ilyet, amit kapok (igen, lehet nekem is küldeni üzenetet az AKK e-mail cimére, eddig mindet megkaptam, csak témaként jelöljétek meg, hogy nekem szól, cim még mindig: animekritikaklub@gmail.com), igy most teljesitek egy kérést is.

     G.L. szerint nem irok eleget G-Dragonról, gondolom neki ő a kedvence... Kedves G.L., én is kedvelem GD-t, már alig várom, hogy megérkezzen az új albuma, amit rendeltem, és azért igyekszem én irni róla, ahogy most is fogom tenni... Azaz, mégsem! Engedjük inkáb G-Dragon-t magát beszélni, hiszen a LOEN Ask in a Box blokkjában sok dolgot elárul magáról, nekem kicsit olyan, mintha most egy új oldalát mutatta volna meg nekünk. Én értem a koreait, ha ti nem, akkor javaslom, hogy YouTube-ról nézzétek, mert ott van felirat is a videóhoz!



K-bloggeretek,
Mia Kim 

Vége a nyárnak!

Annyong K-Popperek!

     Ahogy a nyár telis tele van olyan dalokkal, amelyek a nyárról szólnak, a melegről, a szerelemről és még lehetne folytatni, úgy nyár végén is előkerülnek az őszi témák vagy legalábbis az olyanok, amelyek búcsúznak a nyártól. Ezeket általában nem várjuk annyira, de ahogy az évszakok váltják egymást, úgy nekünk is alkalmazkodnunk, néha az őszi dalok hallgatása ilyenkor néha jobbak, mintha egy nyári pörgős dalt választanál, ami miatt csak még szomorúbbá válnál.

     Megkezdve a sort, a 2AM Seulong-ja Epitone Project közreműködésével hozta el nekünk a Summer, Night cimű új single-ét, amivel te is elbúcsúzhatsz a nyártól...



K-bloggeretek,
Mia Kim

2013. szeptember 17., kedd

Hol tölti kedvenced idén a Chuseok ünnepét?

Annyong K-Popperek!

     Mint tudjátok, holnap van az egyik fontos koreai ünnepnek, a Chuseoknak a napja (5 napos lesz idén a hétvégével együtt). Nyilván titeket ez annyira nem érint, de nálunk családi hagyomány megünnepelni a koreai hálaadás ünnepét, ráadásul úgy néz ki, hogy a nagyszüleim is meglátogatnak Koreából. Úgy gondoltam jó lenne betekinteni kedvenceinkhez, vajon ki az, aki otthon, a családjával ünnepel és ki az, akinek dolga lesz az ünnepek alatt is.
  • SM Entertainment: A TVXQ, a Super Junior, az EXO és az f(x) is megkapta az ünnepet szabadságnak, a Girls' Generation NEM
  • YG Entertainment: a 2NE1, az Akdong Musician és az Epik High is szabad... de a Big Bang nem :(
  • JYP Entertainment: mindenki szabad, leszámitva Sunmit és a 2PM-es Nichkhunt
  • Cube Entertainment: MINDENKINEK MEGADTÁK A SZABADSÁGOT... bár a BTOB a hétvégén meg fog jelenni a Thriller-rel a zenei showkban
  • TOVÁBBÁ SZABADOK: a ZE:A, a KARA, Son Dam Bi, a NU'EST, Lim Kim
     Gondolom kiváncsiak vagytok, hogy a többiek mit csinálnak! Lássuk:
  •  INFINITE: elkezdik One Great Step túrnéjukat Japánban. Sunggyu és Sunggyeol láthatóak lesznek a TV-ben, a KBS 2TV The Sea I Wanted és a Laws of the Jungle cimű műsoraiban
  • Girls' Generation: szintén Japánban fogják promoválni új dalukat, a Galaxy Supernovát
  • Big Bang: 20.-án a F1-es Szingapúri Nagydijon vesznek részt, mint előadók
  • Rainbow: albumokat fognak dedikálni Japánban
  • B.A.P: szintén Japánban lesznek, hiszen hamarosan ott is debütálni fognak, igy most rengeteg előkészitenivalójuk van még ott
  • Big Star: Malajziában vannak, és részt fognak venni az Inspiring Korea Festival-on
  • A Pink: a Korea Japán festiválon fognak részt venni, ezért utaznak oda már a napokban
  • Jewelry: nem ismétlem magam, az A Pink-kel lesznek
  • After School (Jooyeon és Nana): szintén Japánban részt venni egy divat shown
  • Hello Venus: New York-ba repülnek, hogy részt vegyenek a fesztiválon, amit a koreai-amerikai béke 60. évfordulójának tiszteletére rendeznek
  • 2PM Nichkhun: Kinában fog forgatni egy sorozatot, aminek a cime One and a Half Summers
  • Crayon Pop: Koreában fognak tartózkodni, de a szüleik legfeljebb a televizióban láthatják őket, hiszen nagyon elfoglaltak lesznek
  • After School UEE: az SBS Barefoot Friends-ét fogja forgatni
  • Sunmi: biztosan jelen lesz az SBS Inkigayo-ján, neki sincs most szünet
  • miss A Suzy: annak ellenére, hogy szabad, tudtunkkal Gwangju-ba fog látogatni (talán családi ügy...)
  • BTOB: ahogy már emlitettem, számukra is tart még a promo időszak, szóval ők is be vannak táblázva az ünnep idejére

K-bloggeretek,
Mia Kim

TEEN TOP Niel, mint üzletember

Annyong K-Popperek!



     Szinte alig van közöttetek olyan, aki ne ismerné a TEEN TOP Niel-jét, mint énekest. Talán meglepő, de nem ez az egyetlen dolog, amihez ért.

     Az SBS PowerFM-en futó Power Time-ban, Choi Hwa Jung műsorában, az énekes elárulta, hogy üzleti terveket is valósitott már meg. A műsorvezető kérdésére válaszolva elárulta, hogy van egy saját kávézója, amit a saját pénzéből hozott létre és vezet, de ez nem minden. Elárulta, hogy a jövőben szeretne éttermet is yitni, és fagyizót (saranghe Niel oppa!).

    Remélem egyszer majd elmehetünk mind együtt Niel oppa fagyizójába, de addig is támogassátok a TEEN TOP-ot, hiszen nekik még folynak a promók...

K-bloggeretek,
Mia Kim

Máris visszatér a Block B!

Annyong K-Popperek!

     Gondolom minden Block B rajongó nagyon örült, amikor bejelentettük itt a blogon, hogy kedvenceik vissza fognak térni, miután sikerült lezárni perüket régi ügynökségüktől. Hát, most újabb jó hir következik, hiszen a fiúk hamarabb visszatérnek, mint azt gondoltuk.

     A fiúk még a mini album megjelenése előtt adnak nekünk egy dalt, aminek a cime az lesz, hogy Be The Light, és amit már szeptember 23.-ára várhatunk (irjátok be a naptárotokba). Azért az album sem fog soká késni, értesüléseink szerint az is érkezik október 2.-án, szóval figyeljétek az eseményeket!

     Addig is, hogy ne legyetek túl izgatottak (vagy inkább azért, hogy még izgatottabbak legyetek, mint amúgy lennétek), a fiúk most egy teaser-t is hagytak nekünk, amiben igazán drámai MV-t igérnek nekünk. Nálam elérték, hogy várjam comeback-jüket, lassan egy éve először! Block B fighting!


K-bloggeretek,
Mia Kim

BPPOP - Never Ever Let Me Go: teaser

Annyong K-Popperek!

     A BPPOP banda, akik épp csak megkezdték karierrjüket a zeneiparban, megjelentették teaserüket új dalukhoz, aminek a cime Never Ever Let Me Go lesz. Ami engem illet, engem mindenképpen kiváncsivá tett a teaser, annak ellenére, hogy tudom, hogy a teljesn MV-re még várnom kell egy kicsit, az csak szeptember 25.-én fog elérkezni hozzánk! Nézd meg te is mit tartogatnak nekünk!



K-bloggeretek,
Mia Kim  

Seo In Guk maga énekli sorozata betétdalát

Annyong K-Popperek!

     Akik követitek a koreai eseményeket, zenét, filmeket és doramákat, azok nyilván nem most fogtok először hallani az SBS The Sun of My Master cimű sorozatáról (akik még nem hallottak róla, azoknak érdemes utánanézni). Ha hallottatok a sorozatról, akkor biztos felfigyeltetek már az egyik jóképű szinészre, aki játszik abban, Seo In Guk-ra. Nos, Seo In Guk most nem csak szinészi tehetségét, de énekhangját is megcsillogtatja, hiszen ő maga is énekel egy betétdalt a sorozathoz.

     Az emlitett betétdal a No Matter What cimet viseli, Hwang Se Joon és a Melodesign szerezte, mig a szöveget Kim Ji Hyang irta hozzá. A dalon keresztül mind betekintést nyerhetünk Kang Woo, a Seo In Guk által játszott karakter lelkébe, igy valóban jó választás volt, hogy maga a szereplőt alakitó szinész adja át ezeket az érzelmeket a dalon keresztül is.

     A The Sun of My Master következő epizódját szerdán adják majd le, addig is hallgasd meg az emlitett OST-t!



K-bloggeretek,
Mia Kim

A.T bemutatkozik!

Annyong K-Popperek!

     Felfedeztem egy számomra még teljesen új, de mindazonáltal nagyon tehetséges énekesnőt, aki éppen kiadott egy új MV-t. A.T és új dala (a Geeks-szel) nagyon igéretesek, az MV sem átlagos, nagyon sok kreativitás van benne, igen érdekesre sikerült, de ezt majd eldönthetitek ti is, miután megnéztétek.

     Nem csak új dalát, de valódit tehetségét is megmutatja A.T egy akkusztikus verzióval az Empire State of Mind-ról (Alicia Keys és Jay-Z), amiben zongoratudását is megcsillogtatja. Hát, ha nem is lesz a kedvencem (amit persze még nem lehet tudni előre), ezekkel mindenképpen elérte, hogy kövessem a pályafutását mostantól. Hallgasd meg te is (mindkettőt) és mondd el a véleményedet bátran!





K-bloggeretek,
Mia Kim

Újabb Girls' Generation dal érkezett

Annyong K-Popperek!

     Már irtam nektek a Girls' Generation japán tevékenységéről, akkor társitottam nektek az első megjelent MV-t is, a Galaxy Supernovát, de most itt is van a második dal is (egyelőre MV nélkül, de ha hihetünk a hireknek, akkor hamarosan az is érkezik hozzá), a Do The Catwalk, ami megint utánozhatatlanul Girls' Generation-ös dal lett.

     Most itt hagyom nektek mind a két MV-t, nézzétek meg, emésszétek meg jól a látottakat/hallottakat, aztán szavazzatok: Melyik SNSD dal tetszik nektek jobban?





K-bloggeretek,
Mia Kim

Instiz chart szept 9-15

Annyong K-Popperek!

     Ezen a héten is nyilvánosságra került az Instiz heti ranglistája, ami, bár változott a múlthetitől elég sokat, még mindig G-Dragon számai által van dominálva, és az EXO Growl cimű száma sem tűnt még el róla. Lássuk tehát a lista első 10 helyezettjét:
  1. Yoon Mi Rae - Touch Love
  2. Soyu és Mad Clown - Stupid in Love
  3. G-Dragon - Crooked
  4. G-Dragon ft. Jennie Kim - Black
  5. G-Dragon - Who You?
  6. Hyorin - Driving Me Crazy
  7. ZIA ft. Haeri - If You Loved Me
  8. EXO - Growl
  9. Drunken Tiger ft. Yoon Mi Rae és Bizzy - The Cure
  10. Kim Ye Rim (Lim Kim) ft. Swings - Voice
     Mit szólsz hozzá? Tetszenek a dalok?

K-bloggeretek,
Mia Kim  

2013. szeptember 16., hétfő

Pert nyert a 2AM

Annyong K-Popperek!

     Jelentős összeggel gazdagodott a héten a 2AM, miután pert nyertek az i.myss ellen.


     A történet 2011-ben kezdődött, januárban, amikor a Big Hit Entertainment szerződést kötött az i.myss kozmetikai céggel, hogy a cég bizonyos összeg fejében felhasználhassa a 2AM nevét és képeit, mint termékeinek modelljei.

     Ez mind szép és jó lett volna, ha az i.myss fizette volna a megegyezett összeget, ezzel teljesitve kötelességeit. Mivel ezt elmulasztották májusban a 2AM ügynöksége perbe fogta a kozmetikai véget. A per egészen mostanáig húzódott, ám a Szöuli Közbonti Területi Ügyészség a héten a 2AM javára döntötte el a pert, akik igy nem kevesebb, mint 110 millió wont nyertek.

    Úgy is kell, senki ne húzzon hasznot kedvenceinkből büntetetlenül!

K-bloggeretek,
Mia Kim