2013. október 23., szerda

Itélőszék előtt: SHINee - Everybody (album)

Annyong K-Popperek!

     Igen, mostanában egyre több ilyesmit csinálok, aminek remélem örültök. Miután az előzőekkel elkészültem rögtön hozzáfogtam ehhez (mindig dolgozok egyen mostanában), hiszen... ha már a többit megcsináltam a SHINee-t csak nem hagyhatom ki. Az nem én lennék! Hát, remélem elnyeri a tetszéseteket, vagy legalább felkelti az érdeklődéseteket!


Tárgyi bizonyiték:
SHINee - Everybody
Megjelent: 2013. október 11.-én
Kiadó: SM Entertainment
Single: Everybody

Tárgyalás:

VÉDELEM:

     Kevés a SHINee-hoz fogható előadó van világszinten is, nem csak a K-Pop iparban - és ezt elfogulatlanul, nem rajongói szivvel mondom most. Amikor az ember SHINee-t néz vagy hallgat már eleve a tökéletességet várja. Tökéletes szinpadi előadás, tökéletes koreográfia, tökéletes élő hanganyag - nem is érti az ember hogyan csinálják -, holott köztudottan gyakrabban vannak nehezebben énekelhető dalaik, amelyek megkivánják tőlük a teljes testi és szellemi jelenlétet.

     A SHINee-nak ez egyik legnagyobb, ha nem az egyetlen kockázatot a túlzott profizmusa jelenti. Tökéletes teljesitmény, minimális hibák (igen, tudom, hogy Onew ebben a csapatban van, de az átlag akkor is erről árulkodik), minden-minden tökéletes... de ettől lehet az egyész idegen, ha nincs benne a személyiségük és jó sok érzelem bevitel a részükről. És a Védelemhez került ez a mondat, mert megvolt a fiúkban az akarat... de olvass bele a Vádba!
     Pozitiv promó! A We Got Married még olyanokból is rajongót csinált, akik sosem gondoltak volna rá. A Taemin-NaEun páros egyszerűen elragadó, mig a Key-Eunji párost egyszerűen többet akarná látni az ember - kapjanak már valami közös műsort! + MV dekoráció: U-Kiss - Stop Girl? Hm... A KISSme odalesz ezért...
 
VÁD:

     Amiről beszéltem műr feljebb az az volt, hogy nehéz megtalálni az egyensúlyt az erős, steril profizmus, és az érzelemdús, szenvedélyesen előadott művészet között. A SHINee mindent megtett... a hiba nem bennük volt, ők tökéletesek voltak... de ez nem elmondható az SM Entertainment döntéséről, hogy egyre inkább olyan dalokat promováltasson, amiben nincs benne a SHINee... Nem, nem a banda, ők benne vannak, mert benne kell lenniük. De hol van Onew? És Jonghyun? Hol van Key, a csibész? És Minho? És az ellenállhatatlan, de egyben szuper-édes Taemin? Tudom, hogy fura a túlzott profizmust rossz szinben feltűntetni, de nem tudom mi másnak tudható be az a kis hiányérzet, ami bennem van, hiszen a profizmus letagadhatatlan.      

Itélet:
Elkészités: 4,5
Koncepció: 3,5
Dalok listája: 3,5

ÖSSZESEN: 4- (de a '-' az én szememben csak nagyon kicsi ebben az esetben)

GRATULÁLOK, SHINee! Fogadjátok őszinte hódolatomat, mert szuperek vagytok... de kérlek harcoljatok ki magatoknak több önállóságot!


K-bloggeretek,
Mia Kim 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése