2013. október 14., hétfő

Itélőszék előtt: Block B - Very Good (album)

Annyong K-Popperek!

     Annak idején ezzel a rovattal inditottam a blogot, hosszú idő után újabb cikkel gazdagitom, ezúttal a Block B áll az Itélőszék előtt!

Bizonyitékok listája:
Block B - Very Good
Megjelent: 2013. október 2.-án
Kiadó: Seven Seasons

Tárgyalás:

VÉDELEM:
     A K-Pop iparban legtöbbször egy csapat végét jelenthetik a felmerülő botrányok. A Block B élete az elmúlt két évben hemzsegett a botrányoktól, gondok voltak a szerződéssel, egyébb problémák... és mindebbe a helyzetbe kezdő csapatként kerültek. A legtöbben már leirták őket!
     Hogy senki se kételkedhessen abban, hogy léteznek csodák, a Block B nem adta fel, tárgyalások, pereskedések sorát állta, hogy a végén visszatérhessen... nem is akárhogy! Ismételem: az, hogy a Block B még köreinkben van nem más, mint CSODA!

      A Block B tehát visszatért, és hosszú idő után a fent található dalt hallottuk először. A Be the Light az én szememben a remény dala. Szerintem akkor születhetett, amikor még nem tudták, hogy mi lesz a sorsuk: befejeződik-e pályafutásuk, találnak-e lehetőségeket visszatérni, ha visszatérnek várja-e még őket bárki... Erről nincs hivatalos információ persze, de számomra minden ezt sugallja. Amikor a Be the Light-ot éneklik, nem táncolnak, a rajongóikkal szemben állva éneklik, hogy "Léggy a fény, ragyogtasd a fényed rám..."
     Végtelen szomorúság és a remény fénye vegyül ebben a dalban, de sehol sem sok vagy kevés, ráadásul azt is elérték vele, hogy tényleg kifényljjen belőle a Block B minden tagjának tehetsége. Bevallom, hogy amikor először hallottam a Big Bang Love Song-ja jutott eszembe.

     Miutén a Very Good, a valódi comeback-dal is megjelent, láthattuk, hogy a fiúkkal minden rendben. Jelenleg a sorsuk alakulása 'Very Good'. Nem csak a Be the Light-nak volt méltó folytatása, de mint visszatérés, bizonyitja, hogy a fiúk ott folytatják, ahol az egykor abbamaradt a Nillili Mambo-nál.
     Ha megnézed az MV-t, ahogy a fiúk mókásan bankot rabolnak, talán neked is, hozzám hasonlóan, ismét a Big Bang jut eszedbe, és talán az is, hogy már a kezdetekben is a Big Bang-hez hasonlitották a Block B-t. Persze a Block B az a Block B, nem másolat, nem lehet mással azonositani, de abból a szempontból, hogy olyan nagy karrier várhat rájuk, mint a Big Bang-re, mégis szeretném őket hasonlitani, illetve feltenni a kérdést, hogy vajon hol lennének, ha nincs ez a kihagyás...
     Ezek után a When Where What How szerepel, Kyung szólója, amit az Urban Zakapa Jo Hyunah-jával énekli ezt a szexi dalt. Az ezt követő Nice Day pedig méltó lezárása lett a Block B visszatérő albumának.

VÁD:
     A vádé a lehetőség, de csak állok és nézek magam elé. Talán a legnagyobb baj, amit negativumként tudok felhozni az, hogy túl rövid ez az album. Ha belegondolunk egy 2 éves hiátusz után ez nagyon kevésnek tűnik, és szinte még fáj az embernek, amikor véget is ér az album... De enyhitő körülmény, hogy a fiúk csak nemrég zárták le az elmúlt évek ügyeit, nemrég tudtak a Seven Season-nel szerződést kötni, és máris itt vannak, ha csak egy néhány dalt hoztak is.

Itélet (5-ös skálán):
Elkészités: 4.5 pont
Koncepció: 3.5 pont
Számlista: 3.5 pont

ÖSSZESEN: 3.85 

     GRATULÁLOK BLOCK B! Ez alapján a Block B a pontok 77%-át kapta meg, ami több, mint háromnegyed. Mivel úgy érzem nem fogtam vissza magam, amikor a pontokat adtam, azt kell mondanom, hogy ez egy nagyon szép teljesitmény!


Az Itélőszéket vezette:
K-bloggeretek,
Mia Kim 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése