2013. október 21., hétfő

Itélőszék előtt: IU - Modern Times (album)

Annyong K-Popperek!

     A sok kihagyás után mostanában igazán nem kimélem hirességeinket, megint itt vagyok egy újabb album elemzésével. Jó olvasást (ha más a véleményed lent meghallgatjuk)!
Tárgyi bizonyiték:
IU - Modern Times:
Megjelent: 2013. október 8.
Kiadó: Loen Entertainment
Single: Between the Lips (50 cm) és The Red Shoes

Tárgyalás:

VÉDELEM:
   
     Ez az album az első azután, hogy IU-nak volt az a nagy botránya a Super Junior-os Eunhyuk-kal, ami után mindenki azt mondta, hogy a lány karrierjének talán vége. Hát IU rácáfolt a dologra, hiszen amellett, hogy szinésznőként minden hétvégén láthatják a rajongók, új albuma a chartok legjobb pozicióit ostromolja.
     Ha az egészet nézzük egybe, akkor azt kell mondanunk, hogy a hangzás különleges, de mindenképpen nagyon IU. Látszik, hogy a LOEN készült már erre nagyon, amellett, hogy azért a FIESTAR, Ga In és a Sunny Hill is különleges hangzást kapott idén.
     Látszik, hogy IU új albuma megpróbálja átverni az embert, hiszen semmi sem az aminek látszik. Azt mondja Modern Times... közben pedig... engem inkább a '20-as évekre emlékeztet (végülis mondjuk az is volt modern valamikor).
     Ha a szexi oldalát akarjuk nézni az albumnak, jobban mondva azt, amelyik jobban felkelti az ember fantáziáját, képzelőerejét, akkor mindenképpen a Ga In-nal közös Everybody Has Secrets jut eszembe, na meg persze a Between the Lips (50 cm). Mindkettőt meghallgatásra ajánlom, mert akkor jobban megértitek miről beszélek (vagy lehet, hogy mégsem, mert nektek nem az jön át belőle mint nekem, de akkor is megér egy próbát).
     Aztán ott a másik oldal, a The Red Shoes, amiben IU bemutatja, hogy azért mégis csak ő Korea ügyeletes tündér hercegnője. A dal kicsit álomszerű, kicsit fantáziavilág-feelingű, de mindenképpen megvan benne az a vonal, amit a Good Day és a You and I képvisel. Ebből csak annyit, hogy IU még mindig IU.

     Akárhogy is, azt az albumot kaptuk, amit IU-tól vártunk: egy albumot, ami megmutatja, hogy IU IU maradt, bármi is történt az év első felében, vagy akár azóta, és miközben ellenlábasai fütyülnek, addig ő is fütyül rájuk, mégpedig a toplisták éléről.

VÁD: 

     Ez egyelőre még feltételes mód! Nagyon szomorú lennék, ha nem lenne valamelyik zenei műsorban hely hagyva a Gloomy Clock-nak, IU Jonghyun-nal készitett duettjének, amit Jonghyun maga irt és szerzett, főleg mivel a SHINee is promovál, szóval igy is, úgy is ott vannak mindig a zenei műsorokban. Szóval légyszi, légyszi!!!

Itélet (5-ös skálán):
Elkészités: 4,5
Koncepció: 4
Dallista: 4

ÖSSZESEN: 4+

Gratulálunk, IU!

Az Itélőszéket vezette: 
K-bloggeretek,
Mia Kim

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése