2013. október 28., hétfő

[HOT] K-Pop Champion of the Week (okt. 28)

Annyong K-Popperek!

     Boldogsággal tölti el a szivemet, hogy egyik kedvenc csapatomat avathatom K-Pop Championná a héten, bár ez sosem befolyásolt a döntésben. Ez a csapat a SHINee. E-mail-es panasz miatt ismét irok indoklást, mert egyesek szerint úgy áttekinthetőbb, hogy mi alapján döntöttem. Szóval ezért:
  • Úgy kezdődött a hetem, hogy találtam egy fórumot, ahol Minho volt a főtéma... ez már alapból megadta a kedvem a SHINee témához
  • Az Instiz 10-es chartján 7. helyen állnak a héten
  • Hét közben úgy megjött a kedvem, hogy magam is irtam új albumukról
  • A fiúk megajándékoztam minket egy videóval, amiben láthatjuk hogyan gyakorolták az Everybody koreográfiáját
  • Az SNSD-s Tiffany is pózolt a héten Key-vel és Minhoval, ezzel is biztositva a rajongókat, hogy ő is a SHINee mellett áll
  • Ekkor elérkezett a pont, amikor az Everybody győzőtt a Show Champion-ön. Gratulálunk!
  • Megérkezett a Gaon chartja, ahol az Everybody első a single-ök között és az album eladásokat tekintve is, ezen kivül pedig az online letöltések között is, ahol a 10. hely is SHINee, hiszen a Symptoms-t is igen sokan töltötték le
  • A hét vége fele Key ideáljára is fény derült, aki Park BoYoung és nem Eunji, ahogy azt mi hittük
  • Aznap a Music Bank trófeáját is megkaparintották
  • Vendégek voltak a Cultwo Show-ban is, ahol Jonghyun került leginkább a központba
  • Természetesen a Show! Music Core trófeája is az övék lett a héten
  • A We Got Married rajongói mind Taemin és NaEun kapcsolatát csodálják, akiknek a héten elcsattant az első 'csókuk' is egy kép erejéig
  • Ugyanez a műsor, főként Taeminéknek köszönhetően igen jól zárt a hétvégén
  • Tegnap pedig még az Inkigayo is a SHINee zsebébe került.
     Meggyőztelek titeket?
 Hallgasd meg az Everybody-t :)

K-bloggeretek,
Mia Kim

2013. október 26., szombat

Ezzel erősit a YG!

Annyong K-Popperek!

     Továbbra is hangot adok annak, hogy mennyire nem tudtam egyetérteni a YG Entertainment túlélő-show zenészeknek természetű műsorának... de talán ettől továbblépve foglalkozhatnánk a műsor szereplőivel, akiket viszont igencsak megkedvelt a közönség. Nézzünk most néhány képet róluk, hogy kedvet kapjatok szeretni őket.
      Remélem sikerült meggyőzzelek érvelésemmel... 2ne1 Bom-nak tetszik a látvány, ezt már tudjuk. És neked?

K-bloggeretek,
Mia Kim

Mia szerint a K-Pop 3. rész

Annyong K-Popperek!

     Hozzá is kezdenék minden egyébb különleges bevezetés nélkül. Nagyon sok dolog történt mostanában, amiről jó lenne legalább emlitést tenni, nem igaz? Hát lássuk...

Mi fontos történt?

A Team A győzelmet aratott:

     Igen, végre vége annak a rémes műsornak, amit a YG Entertainment kizárólag feltűnésből csinált. Igen, a Team A győzött, aminek örülök, mert én a kezdettől fogva velük szimpatizáltam jobban... De mi lesz a másik csapattal? Rajongóik már most elkezdtek peticiókat aláirni, amihez nyugodtan csatlakozhattok ti is, ahogy én is tettem, mert szerintem NEM jogos, hogy az egyik csapat gyakorlatilag az utcára kerüljön. Miért? Mert nem azért dolgoztak keményen eddig, könyörgöm.
     Ami a YG Entertainment-et illeti... nálam nagyot zuhantak. Nem csak az fontos, hogy valaki milyen zenét tud csinálni, hanem az is, hogy mennyire emberi, mennyire érző (még ha itt egy vállalatról is beszélünk). Igen, igaz, nem előnyös egy olyan csapatot képezni, amit a közeljövőben nem fognak debütáltatni, hiszen ők nem hoznak pénzt eddig (leszámitva persze a WIN-t, ami azért hozott a kasszára), de akkor miért kell őket a rajongók elé dobni, megmutatni... aztán közölni, hogy 'Na, ezt nem kapjátok meg!'

JYJ Vietnámban:

     Ebben tulajdonképpen nem az a hir, hogy ott voltak, hanem az hogy miért, hogyan ... és mennyien. Kezdjük visszafele, aztán az elsővel, aztán a középsővel, hogy mindenkinek követhető legyen. Rendben?
     Mennyien voltak? Azt tudjuk, hogy teltház volt, ahogy azt az ember el is várja, de jelen esetben ez nekünk olyan 3.400 rajongót jelent, akik mind azért voltak ott, hogy lássák a JYJ-t, azaz Jaejoongot, Yoochunt és Junsut. Bár én is ott lehettem volna.
     Miért? Ugyanis éppen egy ilyen körmenet szerű valami zajlik, amit nem tudok szépen kifejezni hirtelen magyarul, de aminek az a célja, hogy népszerűsitse a 2014-es Incheon Ázsiai Játékokat. Aminek nem csak a reklám az oka... a 'hogyan?'-nál elmondom.
     Hogyan? Hát mindenképpen különleges körülmények között... jelen volt a JYJ. Viccet és fangirl-séget félretéve... Nyilván varázslatos élmény volt úgy a résztvevőknek, mint a csapatnak, hogy az a majd 3 és fél ezer ember velük együtt táncolta az Only One koreográfiáját. Tudjátok, ez az a dal, amiről azt irtam, hogy összeköti az embereket, és ezt még most is fenntartom. Az Only One, mint tudjátok a hivatalos dala a játékoknak! A JYJ azt nyilatkozta, hogy ezzel tulajdonképpen szeretnének segiteni abban, hogy egyesitsék Ázsiát: a csapat számára a 2014-es Játékok egy olyan esemény lesz, ami egyesitheti az embereket dajra, kultúrára és nyelvre való tekintet nélkül... Szép cél: támogatom!

U-KISS - Mysterious Lady:

      Igen, hamarosan comeback... előtte pedig egy dal, amit a U-KISS megmutat nekünk a teljes album és a title track előtt. Jól tették! Felkeltették az érdeklődésemet: tetszik a hangzásvilág... hát igen, a téma is. Alig várom már a 31.-ét, amikor a teljes albumot elénk tárják.
     Bizonyos szempontból rendhagyó comeback lesz ez: a U-KISS ismét 6 taggal áll majd szimpadra, ami csak debütálásuk évében, valamint AJ hiányában fordult elő mióta a csapat fennáll. Dongho távozása vajon mennyire nyomja rá a bélyegét erre az egészre? Bár nekem is hiányzik, remélem nem nagyon...


K.Will legújabb MV-jében az EXO-s Chanyeol is szerepelni fog!

Jön a Trouble Maker egy nagyon szexi koncepcióval, ami azt jelenti, hogy szeretni fogjuk nagyon Hyunseung-ot nézni!

Taeyang eddig megjelent teaser képei azt igérik, hogy rá sem fogunk ismerni!

Random Kevin Woo:

    A drága Kevin megmutatja nekünk egy selcán keresztül, hogy mire is számitsunk, ha a U-KISS visszatér. Én oda és vissza vagyok az új stilusért, szerintem jól áll a frizurája!

A hét videója:

     Illene valami értelmeset hozzáfűzni, de nehéz: egyszerre ijesztő és szexi, és wow... Kell bármi más, hogy felkeltse a figyelmünket Jaejoong elkövetkezendő albumára és annak title track-jére?


Top 5 Boys a héten:
  1. Kevin Woo - még mindig a fenti kép hatása alatt állok
  2. Jaejoong - jöjjön már az a szóló album, türelmetlenek vagyunk!
  3. Key - a mai Music Bank-et a SHINee nyerte, szóval megérdemli, hogy a listán legyen
  4. Hyunseung - mert ő egy Trou-trou-trouble, Trouble, Trou-Trouble Maker!
  5. Team A és Team B minden tagja - mert örülök, hogy vége van annak a rémálomnak, és örülök, hogy az egyik csapat debütálhat és mert kiborit, hogy a másik nem!
A hét dala:

     Talán soha ilyen nehezen nem döntöttem... legalábbis most nem emlékszem rá, lehet, hogy volt már rá precedens, de végül sikerült meghozzam a döntést. Az a helyzet, hogy ennél az ÉPP DEBÜTÁLÓ bandánál nem zavar, hogy annyian vannak, mint égen a csillag... szurkolok, hogy ők legyenek a hip-hop Super Juniorjai.


     Remélem tetszett az eheti összeállitás, én legjobb tudásom szerint pakoltam össze. Lehet megosztani másokkal, kifejezetetten örülnék neki, de ha irni szeretnél nekem, akár kérdéssel, akár ötlettel, akkor arra is van lehetőséged, elérhetőségem az animekritikaklub@gmail.com, de ne felejtsd el odairni, hogy nekem szól, és nem Akane-nak vagy Hachiko-nak a másik blogról. Köszönöm szépen!

K-bloggeretek,
Mia Kim

2013. október 23., szerda

Itélőszék előtt: SHINee - Everybody (album)

Annyong K-Popperek!

     Igen, mostanában egyre több ilyesmit csinálok, aminek remélem örültök. Miután az előzőekkel elkészültem rögtön hozzáfogtam ehhez (mindig dolgozok egyen mostanában), hiszen... ha már a többit megcsináltam a SHINee-t csak nem hagyhatom ki. Az nem én lennék! Hát, remélem elnyeri a tetszéseteket, vagy legalább felkelti az érdeklődéseteket!


Tárgyi bizonyiték:
SHINee - Everybody
Megjelent: 2013. október 11.-én
Kiadó: SM Entertainment
Single: Everybody

Tárgyalás:

VÉDELEM:

     Kevés a SHINee-hoz fogható előadó van világszinten is, nem csak a K-Pop iparban - és ezt elfogulatlanul, nem rajongói szivvel mondom most. Amikor az ember SHINee-t néz vagy hallgat már eleve a tökéletességet várja. Tökéletes szinpadi előadás, tökéletes koreográfia, tökéletes élő hanganyag - nem is érti az ember hogyan csinálják -, holott köztudottan gyakrabban vannak nehezebben énekelhető dalaik, amelyek megkivánják tőlük a teljes testi és szellemi jelenlétet.

     A SHINee-nak ez egyik legnagyobb, ha nem az egyetlen kockázatot a túlzott profizmusa jelenti. Tökéletes teljesitmény, minimális hibák (igen, tudom, hogy Onew ebben a csapatban van, de az átlag akkor is erről árulkodik), minden-minden tökéletes... de ettől lehet az egyész idegen, ha nincs benne a személyiségük és jó sok érzelem bevitel a részükről. És a Védelemhez került ez a mondat, mert megvolt a fiúkban az akarat... de olvass bele a Vádba!
     Pozitiv promó! A We Got Married még olyanokból is rajongót csinált, akik sosem gondoltak volna rá. A Taemin-NaEun páros egyszerűen elragadó, mig a Key-Eunji párost egyszerűen többet akarná látni az ember - kapjanak már valami közös műsort! + MV dekoráció: U-Kiss - Stop Girl? Hm... A KISSme odalesz ezért...
 
VÁD:

     Amiről beszéltem műr feljebb az az volt, hogy nehéz megtalálni az egyensúlyt az erős, steril profizmus, és az érzelemdús, szenvedélyesen előadott művészet között. A SHINee mindent megtett... a hiba nem bennük volt, ők tökéletesek voltak... de ez nem elmondható az SM Entertainment döntéséről, hogy egyre inkább olyan dalokat promováltasson, amiben nincs benne a SHINee... Nem, nem a banda, ők benne vannak, mert benne kell lenniük. De hol van Onew? És Jonghyun? Hol van Key, a csibész? És Minho? És az ellenállhatatlan, de egyben szuper-édes Taemin? Tudom, hogy fura a túlzott profizmust rossz szinben feltűntetni, de nem tudom mi másnak tudható be az a kis hiányérzet, ami bennem van, hiszen a profizmus letagadhatatlan.      

Itélet:
Elkészités: 4,5
Koncepció: 3,5
Dalok listája: 3,5

ÖSSZESEN: 4- (de a '-' az én szememben csak nagyon kicsi ebben az esetben)

GRATULÁLOK, SHINee! Fogadjátok őszinte hódolatomat, mert szuperek vagytok... de kérlek harcoljatok ki magatoknak több önállóságot!


K-bloggeretek,
Mia Kim 

Random B1A4!

Annyong K-Popperek!

     Most jön az a rész, amikor egy random képet fogok posztolni, egy random boyband-ről.. aki nem is olyan random, én választottam és ez most a B1A4. Extraként a képen láthatóak Baro kidolgozott karizmai is, ha valaki arra szomjazik! Jó nézelődést!

K-bloggeretek,
Mia Kim

2013. október 22., kedd

Kinek állna jól a szerep?

Annyong K-Popperek!

     Leges-leges-legnagyobb bánatomra ennek a cikknek a gondolata nem az én fejemből pattant ki... De sebaj, elvégre én csinálom meg, vagy nem? Összeszedtem nektek egy csooomó olyan szerepet illetve filmet, amiben kedvenceink nagyon jól néznének ki. Vannak olyan kedvenceink, akik több szerepet is jószivvel elvállalhatnának, némelyek kevesebbet, de mindenképpen kreativ ki cikket fogtok most olvasni! Egy része nem az én ötletem, de nagy többségét én adtam hozzá, remélem tetszeni fog a végeredmény!

CNU, mint Legolas (Gyűrűk Ura):
      Kérlek ne mondjátok, hogy csak én látom a hasonlóságot, mert azt egyszerűen nem hiszem el! CNU az Idol Championship-en küzdött meg az ijjal csapata kedvéért!

Donghae, mint Tony Stark (Vasember és Bosszúállók):
      Ruha? Stimmel! Haj? Az is stimmel! Arcszőrzet? Azt is megoldottuk! Idegesitő alaptermészet? Hoppá... asszem lesz egy kis gond mégis...

EXO, mint a Minionok:
      Tudom, hogy ebben az esetben nem olyan nagy az egyezés, mint a többinél, de amikor kaptam ezt a tippet utánna kellett néznem... Mikor megláttam a felső képet eldöntöttem, hogy ezt mindenképpen bele fogom rakni!

G-Dragon, mint Szörnyella de Frász (101 kiskutya):
     Azt hiszem G-Dragon az egyetlen, akit az ellenkező nemből hasonlitottam... de sajnálom, tagadhatatlan, hogy vicces lett volna a Big Bang leaderét ilyen kontextusban látni.

Heechul, mint Jack Sparrow (Karib tenger kalózai):
      A fenti az egyik kedvenc filmem, Johnny Depp pedig az egyik kedvenc szinészem... de azért azt meg kell hagyni, hogy Heechul sem lenne rossz kalóz! Látom már próbálgatja is a különböző arckifejezéseket... ez most a dögös...

Heechul, mint Loki (Thor és Bosszúállók):
      Ha már Heechul, akkor nem csak Jack, de Loki is. Ne a hajat, vagy a hacukát figyeld... sokkal fontosabb ez az arckifejezés, ami e képen az arcán van... Ugye? Mondd, hogy te is látod a hasonlóságot!!!






Jaejoong, mint Edward Cullen (Alkonyat):
      Hát igen... Szorul ez magyarázatra? Hm? Mintha egymás után készült volna a kép ugynarról az emberről... na jó, Jaejoong arcvonásai egészen mások, és az inge szine sem stimmel, de azért... értékeljétek. És hát igen... ha nem lenne Cullen, akkor is... Jaejoongnak vámpiros megjelenése van: már-már eltúlzottan fehér bőre, a szemeiről ne is beszéljünk, főleg kihúzva... mint aki épp ki akarja szivni a véred (és persze miért is ne hagyná neki az ember)!

Jaejoong, mint L (Death Note: A halállista):


     Hát, nem találtam azonos testhelyzetet, de eléggé hasonlitanak, Jaejoong még arra is odafigyelt, hogy a ruha is passzoljon, szóval ezen sem kell semmit sem magyarázni. Hát nem édes? LOL

Jaejoong, mint Legolas (Gyűrűk Ura):
      Tudom, hogy igy hirtelen túl sok Jaejoong volt itt, de mivel végtelenül fotogén az arca nem szerettem volna, hogy panasz érje a ház elejét, hogy esetleg nem aknázom ki eléggé a benne rejlő lehetőségeket. Igen, Jaejoong lenne a tökéletes koreai-tünde.

Jo Kwon, mint Mr. Chow (Másnaposok):
      Mivel ez a generáció azért a Másnaposok nélkül másképp nézne ki kicsit (talán), meg sem merem kérdezni, hogy vajon láttátok-e a film trilógiát. Hát nekem az egyik legviccesebb karakter mindenképpen Mr. Chow volt... és igen, Jo Kwon hasonlit rá... Ennyi!

Key, mint Joker (Batman: A sötét lovag):
      Az egykori Heath Ledger talán egyik legnagyobb szerepe még mindig benne van a köztudatban. Megsugom, hogy nem Key az egyetlen, aki megpróbálta magára ölteni ezt a kinézetet. Majd eldönthetitek kinek hogy áll...

Kim Jong Kook, mint Hulk (Hulk):
     Tudom, tudom, tudom.... De azért mégis... Ugye hogy hasonlitanak? Csak a bőrszin nem ugyanaz, de manapság már azt is könnyen meg lehet oldani ugyebár. Igen, szép izmosak...

Kim Jong Kook, mint Leonidas (300):
      Hát igen, ez sem szorul nagyon magyarázatra! Ez itt Spárta, emberek!!

Kiseop, mint Joker (Batman: A sötét lovag):
      Nem fogok ismét elmondani, mennyire meghatározó is Joker a világkultúrában, de igen... ismét itt van és nem utoljára! A U-KISS szépfiúja, Kiseop, egy varieté keretein belül tett gyengébb próbálkozást a hasonlóságok elérésére... Ha nem is olyan élethű, mindenképpen van olyan édes, hogy ide kerülhessen!

Kris, mint Draco Malfoy (Harry Potter):

      Igen, az EXO-M karizmatikus leaderének, Krisnek tényleg van valami a szemében, ami miatt a Harry Potter rosszfiúja jut eszünkbe. Ami miatt talán még Tom Felton-nál is jobb Draco lenne az az arisztokratikus megjelenés, ami akár félelmet is kelthet. Képzeld el, ahogy azt mondja: "Csak várj, amig elmondom ezt az apámnak." Mig eredetileg ez csak nevetést váltott ki, szerintem Kris esetében összetojnák magukat az érintettek.

Kyuhyun, mint Loki (Thor és Bosszúállók):
      A jelmez rendben, az arckifejezés annyira nem... de ez csak az álca. Tudjuk mind jól, hogy a Super Junior-os fiúk - sok másik mellett - például a EvilKyu vagy Evil Maknae becenevet adták neki. Ez azért sokat mond a kis ártatlan arc mögött rejtőző egyénről!

Lee Joon, mint Joker (Batman: A sötét lovag):
      Őszinte leszek: eszembe sem jutott volna, ha valaki nem mutatja meg nekem ezt a képet azzal, hogy 'Nézd már milyen jó Joker lett volna belőle'... És igen... nézd meg azokat a szemeket... mindenképpen benne van a potenciál. ^^

Lee Joon, mint Legolas (Gyűrűk Ura):




    







    
     Ez viszont eszébe jut az embernek hamar! A mosoly, a hajszin, a szemek... Nem csak Jaejoong lehet tünde koreában, Lee Joon is jelentkezik!

Sehun, mint Draco Malfoy (Harry Potter):
      Valami van az EXO tagokkal, valahogy ma kicsit mind Malfoy-nak látszanak... de Kris mellett legjobban Sehun hajaz a nagyképű szőkére. Ha megnézed közelebbről, látszik, hogy csak egy kis szemöldök modifikálás kellene nekik és rögtön mégjobban hasonlitanának egymásra!

Siwon, mint Batman (Batman):
    
      Az arcberendezés hasonló, az izmos test is, még a tekintet is stimmel. Mi kellhet még? Igy van... semmi a világon, Siwon lehet szuperhős!

Siwon, mint Superman (Superman):
     Ha már azt mondjuk, hogy Siwon-t felvennénk szuperhősnek, akkor ne feledjük, hogy amúgy nem csak Batman, de Superman is lehetne. Nézzétek azt az ártatlan tekintetet!

Sunggyu, mint Edward Cullen (Alkonyat):
      Kutakodás közben elnéztem az INFINITE házatájára is és rájöttem, hogy azért van Koreában vámpir válogatott. Sunggyu is hasonlit a Cullen vámpirra! Hm... na ki tetszik jobban? Jae vagy Sunggyu?

T.O.P, mint James Bond (James Bond):
     Hogy én mennyire sajnálom, hogy ez sem a saját ötletem volt. Azt hiszem, hogy ha T.O.P lenne a következő James Bond, akkor gondolkodás nélkül jelentkeznék Bond-lánynak. Most miért? Ti nem?

Tablo, mint Joker (Batman: A sötét lovag):
       Cikkemet stilusosan egy "nagy-öreggel" (mondhatnám, hogy legendával, de ez hamarabb eszembe jutott) zárom! Az Epic High Tablo-ja talán mind közül a legjobb Joker lenne... ha lehetséges lenne azt jobban eljátszani, mint ahogy azt Heath tette. Na? Igazam van?

    Persze a lehetőségek tárháza végtelen lehet. Ha bárki mást szeretnél megemliteni, akkor azt megteheted odalent a comment-section-ben. Köszönöm előre is!

K-bloggeretek,
Mia Kim

[HOT] K-Pop Champion of the Week! (okt. 21)

Annyong K-Popperek!

     Igaz, egy pici késéssel, de itt van a heti K-Pop értékelő sorozat tegnapi része!

     Gondolom nem találnátok ki, ha nem mondanám, hogy a hét győztese toronymagasan IU, gondolom nem kell ecsetelnem... a héten minden lehetséges dijjat megnyert! Gratulálunk, IU!

IU siker dala - The Red Shoes:


K-bloggeretek,
Mia Kim 

2013. október 21., hétfő

G-Dragon villant

Annyong K-Popperek!

     Mint mondtam, mindenki GD-je szeret villantani, megmutatni, hogy igazi férfi... na de ne gondoljunk rosszra, nem csak attól férfi egy férfi... egy egészen másféle, egyben különleges képgyűjtemény tekinthető meg a következő sorozatban!


     Ugye megmondtam, hogy nem kell rosszra gondolni, de közben mégis biztos mindannyiótokban megfogalmazódott az az 'Ahhh' vagy 'Hmmmm'...

K-bloggeretek,
Mia Kim