2013. július 31., szerda

A B.A.P folytatja a BADMAN felvezetését

Annyong i-fanok!

      Na hogy tetszik? A B.A.P tegnap kezdte el tease-elni új albumát, a BADMAN-t, mégpedig egy, a két főénekesről, Daehyun-ról és Youngjae-ról  szóló képpel, de ma már vissza is tértek még két képpel. Egyiken a leader, Bang Yong Guk, a másikon a csapat visual-ja, Himchan látható.
      Ezek után a képek után már biztosak lehetünk abban, hogy az album harmadik title track-je teljesen eltér a előző két szám, "szomszédfiús" koncepciójától, és a fiúk az album cimének megfelelő rosszfiúk bőrébe bújva térnek vissza hozzánk.
      Ahogy azt ti is látjátok a képeken, a ruházatokat dominálják a csikok, akárcsak a tegnap, csak valahogy a tegnap másra figyeltük, csak ezeknek a képeknek a láttán lett nyilvánvaló számomra is, hogy ez is fontos részlet. Aztán ne feledkezzünk meg arról sem, hogy itt már nem csak profilokat láthatunk, hanem hátteret is. Megszavazhatnánk, hogy mi az, de ha az én megfigyelőképességemre támaszkodtok, akkor ez egy régi szinház lehet. Vagy van jobb ötletetek?
     A csapat nem hagyja, hogy túl sokat tudjunk meg egyszerre, csak szépen lassan mutatják meg a részleteket. Kiváncsi leszek holnap mit látunk majd... Persze azért néhány információval a képeken felül is gazdagodtunk, például megtudtuk, hogy szélesvásznú videó lesz a klipp maga, amit nem máshol, mint Detroit-ban forgattak. Nem meglepő, hiszen tudjuk a fiúkról, hogy szeretik Amerikát, ráadásul az előző két klipp helyszinei (Los Angeles, Las Vegas) szintén amerikaiak voltak.
     A TS Entertainment tovább hangsúlyozza, hogy valami nagy dobásra számitsunk, hiszen a fiúk olyan zenét tesznek az asztalra, amilyet más nem tud, ami illik hozzájuk, ami igazán B.A.P, de emellett lesznek olyan stiluselemek is, amibe eddig nem kóstoltak bele a fiúk, ahogy abból már kaptunk is egy kis izelitőt Los Angeles-ben és Las Vegas-ban.
      Úgy látszik igazi utazós, Amerika-felfedezős albumra számithatunk. Kiváncsi vagy az egész útra, ahogy én? Nyugi, nem kell már sokat várnod: az album megjelenik augusztus 6.-án... Már csak 6 nap van hátra!

K-blogeretek,
Mia Kim 

Az EXO miatt összeomlott a Synarra Records szervere

Annyong i-fanok!

     
      Igen, jól olvastátok a cimet, az EXO tönkretette a Synnara Records Korea szervereit, azaz csupán a szerverek összeomlásáról van szó.
      A dolog úgy esett, hogy július 30.-án megkezdődött az előrendelés az EXO új még meg nem jelent új albumára. A Synnara Records azzal próbálta bevonzani a vásárlókat, hogy 2013-as EXO naptárt igért minden egyes előrendelőnek. A promoció meghozta a sikert, hiszen csak úgy dőltek a megrendelések, egészen addig, amig a szerver már nem birta kezelni az egyszerre túl nagy számban beözönlő rendeléseket, és összeomlott.
      Ahogy azt már a felső képek alapján is látni lehet, a Growl koncepciója merőben más lesz, mint amit a legútóbb single, a Wolf kapcsán mutattak nekünk a fiúk. De hamarosan megtudjuk, hogy mi mindent tartogatnak nekünk, hiszen a fiúk hivatalos comeback-je az M! Countdown-on lesz, mégpedig augusztus 1.-én. A lemez sem sokat várat már magára, csak néhány nap van hátra augusztus 5.-éig.
      Bármilyen meglepő a hir, nem az első alkalom, hogy hasonló fordul elő. A Synnara Record szervere már omlott össze korábban, legutóbb például akkor, amikor a rajongók megpróbálták megszerezni a limitált ediciós The Classic lemezt a Shinhwától. Nem is rossz, igaz? A Shinhwa és az EXO egy lapon emlitve, ráadásul nem is akármilyen kontextusban. Alig várom, hogy halljam a teljes EXO albumot, talán jobban, mint ahogy a Shinhwát vártam.

K-blogeretek,
Mia Kim

2013. július 30., kedd

Daehyun és Youngjae "rosszfiúk" a B.A.P comebackjéhez készitett képeken

Annyong i-fanok!


      A B.A.P elkezdte a teaser képek szórását, világszerte megtekinthető az új album megjelenését megelőző koncepció demonstrációja. Elsőként Deahyun és Youngjae képeivel.
      A banda nyilván arra készül, hogy elkáprásztassa az összes rajongóját, hiszen, mint olyan magam is tűkön ülök az izgalomtól, hogy végre a teljes albumot hallgathassam. De csoda ez ilyen felhozatallal? A fiúk előbb a Coffee Shop nyugodt atmoszféráját mutatták be, majd Vegas-ba kalauzoltak minket, ahol a Roof is on fire, a Hurricane cimű számban, aztán most igazi rosszfiúkat látunk ismét, ahogy azt már megszoktuk és megszerettük a B.A.P-től.
      A képeket vizslatom, miközben a cikken dolgozok... Próbálom kitalálni mire kéne számitanom... A B.A.P két főénekese eléggé beinditja a rajongók fantáziáját, pláne ha az egész arcukból csak a szemeiket látjuk, hiszen a többi el van takarva. Akarva, akaratlanul, nekem a Warrior szám jut eszembe róla, talán azért, mert éppen most is azt hallgatom, hogy B.A.P hangulatba kerüljek. És Youngjae haja... hát alig várom, hogy lássam effektek nélkül :)
      A TS Entertainment persze nem akarja, hogy teljesen sötétben tapogatózzunk, ő azt akarja, hogy vegyük meg az új albumot, és ez egy közös érdek, igy próbálják még jobban felkelteni az érdeklődésünket. Legutóbbi közleményükben azt adták tudtunkra, hogy arra készüljünk, hogy olyat látunk majd, amit CSAK a B.A.P tud, hisz a fiúk felül fogják múlni az elvárásokat. Persze, azt is megemlitették, hogy olyan oldalukat is láthatjuk majd, amit eddig nem (már ha van még olyan rajongó, akinek ez nem esett le a Coffee Shop és a Hurricane után).
      Egy szó, mint száz, a B.A.P harmadik kislemeze, BADMAN cimmel augusztus 6.-án jelenik meg! Remélem ti is számoljátok már velem együtt, én nagyon várom!

PS: Sajnálom, hogy pár napig kimaradtam, de a hétvége nekem is hétvége, most viszont itt vagyok, és igérem, hogy eredettibb, velősebb és "értelmesebb" leszek, mint eddig bármikor (remélem ez is a jobb műveim közé fog tartozni).

K-blogeretek,
Mia Kim

2013. július 26., péntek

TAHITI Love Sick Igy készült + Five Beats of Hearts album fotózás

Annyong i-fanok!


      Megjelent a TAHITI legújabb lemeze, aminek a cime Five Beats of Hearts, most pedig azt is megmutatták a lányok, hogy mi történt a szinfalak mögött.
      Amellett, hogy a lányok megjelentették a cimdal videoklipjének, a Love Sick-nek az elkészitési folyamatáról készült képsorokat, a TAHITI azt is lehetővé tette a rajongók számára, hogy bepillantást nyerjenek első mini-albumuk fotózására.
      Az MV Igy készüt videóját fent, mig a fotósorozat készitésén felvett videót ez alatt a sor alatt találod!

     Nagyon ajánlom a megnézését mind a két videónak. Az elsőt azért ajánlom, mert nem árt néha megfigyelni azt, hogy mit le szenvednek kedvenceink egy-egy videóklipp felvételén, ahol minden hiba után újra kell kezdeni, és persze a magassarkúban járást sem birja sokáig a láb... A másodikat pedig azért, hogy lássátok, amit én is észrevettem, történetesen, hogy az amúgy is csinos alakkal büszkélkedő tagok között van egy, akinek tényleg meg tudod számolni az összes csontját, nem csak a bordáit (selyemruhás + virágos fotóknál figyeld meg)... Megdöbbentő!

K-blogeretek,
Mia Kim

2013. július 25., csütörtök

A SECRET énekli a TalesWeaver játék GRAVitation cimű betétdalát

Annyong i-fanok!

     A SECRET szép hölgyei, ugyanolyan szép hangjukat egy OST-hez kölcsönözték mégpedig a TalesWeaver játéknak.
     A játékot már évek óta szeretik a Koreában, legfőképpen annak hangsávja, soundtrack-je miatt, ezért most úgy döntöttek, hogy frissitik azt, mégpedig egy új dallal a SECRET-től.
     A dal cime GRAVitation, és nem kétséges, hogy valóban felemelő élmény lesz a játékosoknak ezt a dalt hallgatni, miközben játszanak. Még ha te magad nem is játszod a játékot, a dal most megjelent, hogy a nagyközönség is örülhessen neki, szóval, hallgasd meg!

     Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem eddig ez a dal tetszik legjobban, azok közül, amiket a SECRET-től hallottam. Nektek melyik a kedvencetek?

K-blogeretek,
Mia Kim 

2013. július 24., szerda

Nézd meg a Super Junior SuperShow 4 3D-hez készült trailerét!

Annyong i-fanok!

      A Super Junior nyilvánosságra hozta a hamarosan megjelenő mozifilmjükhöz, a SuperShow 4 in Seoul - Super Junior World Tour 3D-hez készült trailert.
      A tavaly májusban tartott első világkörüli turnéjükről és a Szöulban tartott ráadáskoncertről készült 3D mozi premierje Korea-szerte augusztusra várható, és rengeteg helyen le lesz vetitve.
      Egyelőre csak a trailerrel szolgálhatok, de engem ez is meggyőzött, és titeket?


Éppen ELFeskedő K-blogeretek,
Mia Kim

2013. július 23., kedd

A SHINee lesz az MStar Online arca

Annyong i-fanok!

     A SHINee most először fog játékot reklámozni, ráadásul Koreán kivül.
     Igen, jól hallottátok, a SHINee énekesei lesznek az MStar Online nagykövetei Malajziában és Szingapúrban. De ez nem minden, a fiúk történelmet irnak, hiszen sem Szingapúrban, sem Malajziában nem volt korábban K-Pop előadó, aki játékhoz adta volna a nevét vagy az arcát. Amúgy az MStar Online tulajdonképpen egy ingyenes, 3D-s táncolós játék, egyenesen a Nurientől.

     Persze, ránk nézve ez nemcsak annyit jelent, hogy a kedvenceink esetleg hiresebbek lesznek ezáltal, hanem azt is, hogy a játék ezentúl egy rakás SHINee számot is tartalmaz majd, mint például a Why So Serious?, a Dream Girl, a Nightmare, a Sherlock, a Ring Ding Dong, a Juliette és nem csak...
     ...És még nem fejeztem be, hiszen egyébb extrák is várhatók, például az, hogy exkluziv SHINee cuccokat is szerezhetünk majd az MStar Online jóvoltából, például párnákat vagy felsőket. És mit mondott a SHINee? - "Az MStar egy zenés és táncos játék, ami tökéletesen illik a stilusunkhoz. Emellett pedig, mi magunk is szeretünk játszani. Igazán mennyei párositás!"
     Én már benéztem az oldalra, és te is megteheted, ha IDE kattintasz, de előbb nézd meg a SHINee-val készitett videókat, amiket itt hagytam nektek!



Játékoskedvű K-blogeretek,
Mia Kim

2013. július 22., hétfő

A Pink online élőben!!!

Annyong i-fanok!

     Július 25.-én, reggel a mi időszámitásunk szerint 4 órakor minden A Pink rajongó legyen fitt és éber.
     Az elmúlt héten nagyon mozgalmas hete volt a lányoknak, de úgy döntöttek eljött az ideje, hogy végre kapcsolatba kerüljenek i-fanjaikkal, azaz veletek. Az A Pink nagyon eredményes volt mostanság, hiszen úgy a Show Champion-ben, mint a Music Bank-en első helyezést értek el, legújabb NoNoNo cimű dalukkal.
     Szóval, vannak itt A Pink fanok köztetek?
     IDŐPONT: 2013 július 25., reggel 4 óra (magyar/közép-európai időszámitás)
     HELYSZIN: ONLINE

     Igaz elég korán van, és lehet, hogy ti olyankor még nagyon fáradtak vagytok, de ne feledjétek, akik figyelemmel kisérik a live adást, azok között 5, a lányok által aláirt albumot sorsolnak ki, szóval megéri korán kelni.
     Az albumokért csak annyit kell tennetek, hogy feltesztek egy kérdést a lányoknak a komment szekcióban, amit szerintem minden hallgató megtesz anélkül is, hogy bárki felhivja rá a figyelmét külön, és ezzel már automatikusan esélyes vagy megnyerni az egyiket az 5 album közül.
     A kérdéseket, a weboldalhoz tartozó fiók hiányában, Facebook-on vagy Twitter-en is fel lehet tenni, mindössze annyi a teendő, hogy #allkpopLive cimkével látjátok el a bejegyzést.

Szóval, velem tartotok akkor reggel?
K-blogeretek,
Mia Kim

2013. július 19., péntek

K-Pop cuccokat nyerhetsz!!!

Annyong i-fanok!

     Szuper hirem van és nagyon izgatott vagyok!!!
      Gondolom az allkpop.com nevű oldalt nem kell bemutatni, az is, aki nem beszél angolul, az is tud a létezéséről, főleg i-fanok, amilyenek ti is vagytok.
      Most az oldal szeretné megjutalmazni mindazokat, akik követik őket, akik jelen vannak az oldal életében, de azokat is, akik csak épp arra jártak és szerencséjük volt.
      A tofebruary szponzorálásával most különleges ajándékokat fognak kisorsolni közöttetek!
      Ezeket nyerhetitek meg:
 * Kulcstartók
* Karkötők
* B.A.P felső
* Taeyeon felsője
* Flower Boy Nex Door panda-cucc
     Szeretnétek megnyerni?
  1. Like-old Facebook-on és kövesd Twitter-en a tofebruary oldalát!
  2. Share-eld Facebook-on vagy Twitter-en az oldalt (EZT)!
  3. Irj egy kommentet az oldalra a post linkjével, hogy tudják ellenőrizni, hogy megtetted-e az előző lépést!
      Sietnetek kell, mert az első győztest ma választják ki. Ugye nem akarjátok elszalasztani???
  • július 19 - kulcstartók sorsolása
  • július 20 - karkötők sorsolása
  • július 21 - B.A.P felső sorsolása (de ezt én szeretném)
  • július 22 - Taeyeon felsőjének sorsolása
  • július 23 - Az FBND-s panda-cucc sorsolása
     Sok sikert mindegyikötöknek! Ha nem én nyerek, akkor azt szeretném, ha egy olvasónk nyerne!

Szorit értetek,
K-blogeretek,
Mia Kim

2013. július 18., csütörtök

2013 Mnet 20's Choice Awards - azoknak, akik lemaradtak

Annyong i-fanok!

     Az Mnet 2013-as 20's Choice Awards-a csak nemrég ért véget, de mi már láttuk, és szeretnénk megosztani.
     A rendezmény a mai nap folyamán, tehát július 18.-án zajlott le, hol máshol, mint a KINTEX (azaz Korea International Exhibition) Center-ben.
     Nem fogok a rendezvényről semmit sem mondani, az éves rendezvény idei előadásait most ti magatok is megnézhetitek (a véleményeket a komment szektorba várom :D)!

INFINITE - Destiny és Inception:

 

 Girl's Day és Verbal Jint:


 Sistar:



2NE1 & CL:


Shinhwa:


Roy Kim & Daybreak:


SHINee:


Lee Hyori:



Nektek ki tetszett a legjobban?
K-blogeretek,
Mia Kim

2013. július 17., szerda

Megvan! Gaon Chart - 2013 első fele!

Annyong i-fanok!

    Azoknak, akik esetleg nem tudnák, azoknak elmondanám, hogy ami Amerikában a Billboard, vagy Japánban az Oricon, az Koreában a Gaon Chart!
      A Gaon tehát éppen most adta ki az eladott albumok listáját az idei év első felére, azaz a januártól júniusig terjedő időintervallumra. Nézzétek meg ti is!
  1. I got a boy - Girls'Generation - Kt Music - 285.090 db
  2. Hello - Cho Yong Pil - Universal Music - 229.875 db
  3. XOXO (Kiss Ver) - EXO - Kt Music - 206.812 db
  4. Chapter 1 - Dream Gril - SHINee - Kt Music - 183.395 db
  5. XOXO (Hug Ver.)(Kinai) - EXO - Kt Music - 172.144 db
  6. New Challenge - INFINITE - Leon Entertainment - 160.374 db
  7. I - Jaejoong - A&G Modes - 144.927 db
  8. Chapter 2 -Why So Serious? - SHINee - Kt Music - 129.376 db
  9. Re:BLUE - CNBLUE - CJ E&M - 120.629 db
  10. Grown - 2PM - Kt Music - 114.028 db
  11. What's Happening? - B1A4 - Pony Canyon Korea - 92.564 db
  12. Fly High - INFINITE H - Loen Entertainment - 92.394 db
  13. One Shot - B.A.P - Loen Entertainment - 82.222 db
  14. No.1 - Teen Top - Loen Entertainment - 79.057 db
  15. THE CLASSIC - Shinhwa - CJ E&M - 74.101 db
  16. Y - Jaejoong - A&G Modes - 62.000 db
  17. Break Down - Super Junior-M - Kt Music - 51.618 db
  18. hyde - VIXX - CJ E&M - 41.110 db
  19. Sexy Beat - MBLAQ - CJ E&M - 36.379 db
  20. One Of A Kind - G-Dragon - Kt Music - 30.460 db
  21. Trap - Henry - Kt Music - 30.213 db
  22. On and On - VIXX - CJ E&M - 28.268 db
  23. Countryside Life - T-ara N4 - Loen Entertainment - 26.669 db
  24. MAMA - EXO-K - Kt Music - 26.364 db
  25. I yah (Repackage) - Boyfriend - Loen Entertainment - 24.063 db
  26. Les Miserables OST - Various Artists - Universal Music - 22.492 db
  27. MAMA - EXO-M - Kt Music - 21.750 db
  28. One Spring Day - 2AM - Kt Music - 20.935 db
  29. 2011 Girls' Generation Tour - Girls' Generation - Kt Music - 20.113 db
  30. Bigbang Alive Tour: 2012 - Big Bang - Kt Music - 19.126 db
  31. COLLAGE - U-KISS - Windmill Media - 18.979 db
  32. Psy Part 6 - Psy - Kt Music - 18.412 db
  33. First Love - Lee Hi - Kt Music - 17.746 db
  34. Grown (Grand Edition) - 2PM - Kt Music - 17.351 db
  35. Kim Kwang Seok - Kim Kwang Seok - CJ E&M - 17.036 db
  36. Monochrome - Lee Hyori - CJ E&M - 16.847 db
  37. 2013 Bigbang Alive Galaxy Tour - Big Bang - Kt Music - 15.628 db
  38. Super Junior World Tour Super Show 4 - Super Junior - Kt Music - 15.440 db
  39. Mystical Ballad - Davichi - Loen Entertainment - 15.430 db
  40. Give It To Me - SISTAR - Loen Entertainment - 14.631 db
  41. No.1 Repackage Special Edition - Teen Top - Loen Entertainment - 14.603 db
  42. The 2nd Single - My Name - Loen Entertainment - 14.287 db
  43. Name Is 4minute - 4minute - Universal Music - 14.147 db
  44. Busker Busker 1st Album - Busker Busker - CJ E&M - 13.863 db
  45. In The Wind - B1A4 - Pony Canyon Korea - 13.371 db
  46. Gone Not Around Any Longer - SISTAR19 - Loen Entertainment - 13.156 db
  47. Hello - NU'EST - Loen Entertainment - 12.345 db
  48. My Love - Lee Seung Chul - CJ E&M - 12.345 db
  49. Expectation - Girl's Day - Loen Entertainment - 12.118 db
  50. Love Love Love - Roy Kim - CJ E&M - 11.720 db

És ezt kézzel irtam be végig...,
K-blogeretek,
Mia Kim. 

2013. július 16., kedd

EXO - Wolf - Drama verz... másképp

Annyong i-fanok!

     6 és fél héttel azután, hogy az EXO bemutatta a Wolf cimű dalukhoz készült klippet, most megjelent annak dráma verziója is. Nézzük meg!
 
      Jó, hogy most már mind láttuk. Az EXO az utóbbi időben szuper volt, úgy a lemezeladások, mint a fellépések során a maximumot hozták magukból. A fiúk nyarának nem is lehetett volna szebb lezárása, mint az, hogy most megjelenik a sikeres Wolf cimű daluk mellé ez a dráma verzió.
      Nagyon hatásos kis MV-t hoztak össze, bár elég rövidke, csupán 3 és fél perc kb. Most minden rossz indulat nélkül kiválasztok néhány képet, amit az interneten google-be beirva a klipp cimét megtaláltam, és megnézzük együtt, hogy hogyan is lehet még értelmezni másképpen.
     De még mielőtt ezt megtenném fel szeretném hivni a figyelmeteket arra, hogy az EXO új klippje az SM Entertainment munkája, és jó. Nem az, amit az SME-től megszoktunk, sokkal eredetibbek a helyszinek, de nagyon jól sikerült, ha engem kérdeztek.
Most csak én látom úgy, mintha csiklandozná...?



Luhan: "Srácok, mondtam már, hogy nem én loptam el a sütiket!"
 
"Te Luhan, vagány ez a felső. Mondd csak, hol szerezted?"
"... limitált szériás darab. Volnál szives elengedni!"
11 tökéletes pasi kiséri ezt a lányt a buszmegállóba...Mégis mit tett ez a lány, hogy ebben a bánásmódban részesül? Nem másért, csak mert engem is érdekelne mit kell ezért tennem!
Ennek a fele sem tréfa... :-S
Nem tudom, hogy vagytok vele, de szerintem eléggé fájdalmas, ha az embert igy földbe döngölik... Látta valaki az Avangers-t, mert ott volt egy hasonló jelenet!
Megvan Loki reakciója? Akkor most vissza az EXO klippbe... Neki meg sem kottyan, nevetve fogadja az összes őt érő csapást!
Mivel ezt a klippet azért még mindig az SM Entertainment rendezte... Igen, sosincs nem megfelelő alkalom igéző pillantást vetni a kamerára, ha az ember jól néz ki, és még fizetik is érte...
"Nem kellett volna megennem az utolsó tányérral is!" - Ez egy kicsit durva igy, tudom, de ha nem láttam volna a klippet, akkor simán azt is képzelhetném, hogy visszajött a spagetti szósz.
*szagol, szagol* "Te jó ég, mi ez a bűz?! Ez iszonyú!"
Épp a pocakját! Telitalálat!
Az unnie-m hivta fel a figyelmet rá, hogy a Twilightban látott hasonló jelenetet. Üldöznek, neked menekülnöd kell. De ahelyett, hogy futnál, mint egy őrült... össze-vissza ugrálsz a lépcsőkön, meg le a tetőről...
Nem értem Luhan hogy gondolhatja, hogy hamarabb átugorja, mint megkerüli azt az amúgy nem túl nagy akadályt!?
És Luhan... repüüüüül...
És még mindig...!
...és még mindig...
Büszke vagyok rád, Luhan!
A képen: 'Folytatjuk!'... Luhan: "Miért mindig én, SM? Nem lehetne, csak hagyni az egészet?"

Az utolsó kép az én ajándékom,
K-blogeretek,
Mia Kim

2013. július 15., hétfő

Beszéljünk róla: A végetnemérő harc az i-fanok és a K-fanok között!

Annyong K-Popperek!

     Néhány a közelmúltban történt esemény fényében úgy gondoltam, hogy meg kellene osztanom veletek néhány dolgot a fenti témával kapcsolatban, hogy mind jobban képben legyünk.

     Ha elképzeljük a tökéletes világot, akkor abban a nemzetközi és a koreai rajongók nagyon jól kijönnének egymással, és nem lenne meg az a bizonyos megkülönböztetés i-fan (i=international) és K-fan között (talán ezentúl igy foglak benneteket megszólitani...hm...). Mivel viszont ezen a világon semmi sem tökéletes a rajongók két ága állandóan összecsap. Persze ez igy általánositás: vannak olyan fanok, akiket egyáltalán nem érdekel, hogy ki melyik kasztba tartozik, ezt leszögezném már mindjárt a legelején.
     Mivel elkezdtem koreai blogokat, site-okat olvasni sajnos magam is ütköztem már bele hasonló magatartásba, úgy éreztem, hogy mint i-fant a K-fanok lenéznek. Persze az sem mondható, hogy csak az ő részükről árad a gyűlölet, sajnos itt-ott még több i-fant látni, aki nem túl szép szavakkal illeti a K-fanokat.

     A legutóbbi eset a "háború" egyik csatajelenetére, ami engem is felkavart, az volt, amikor egy EXO rajongó Koreába utazott, és filmezni kezdte a K-fanokat. Az általa készült videóban alig hallhatóan arra kérik, hogy hagyja abba, majd miután ő ezt nem teszi meg, mert talán nem hallotta, esetleg nem értette mit kérnek tőle, az egyik lány a sorból szépen odament és felpofozta. Annak ellenére, hogy ez csak két ember esete volt, az internetes kommentelők bandaháborúnak kiáltották ki az esetet i-fanok és K-fanok között. Annak ellenére, hogy a videó számunkra ártatlannak tűnik, ami csak egy fandom viselkedését mutatja be, egyes koreai rajongók azt irták az esetről, hogy úgy érezték magukat, mint az állatok, akiket filmeznek.
     Egy következő eset, amit már magam is emlitettem korábban, az a két csoport véleménye a Super Junior-M tagokról. Az ember azt hinné elsőre, hogy ennek semmi köze a két rassz harcához, ám egy blog-kommentben egy K-fan úgy irja le a dolgokat, hogy Zhoumi és Henry csupán az i-fanok által lettek Super Junior tagoknak kikiáltva, a K-fanok részéről nem, márpedig az i-fanoknak nincs ehhez joguk, hiszen nem vesznek semmit.
     Azt hiszem ez azért komoly támadás, komoly vád. Egy csomó i-fan ugyanúgy mindent megvesz, amit kedvencei piacra dobnak, mint a koreai fanok. A legtöbbük pedig megtenné ezt... ha lenne rá lehetősége, de sajnos ez nem minden országban elérhető. Viszont ettől eltekintve... tényleg csak annak lehet véleménye, aki vásárol?
     De lássuk miért is létezik ez a szakadék a két csoport között! Ha engem kérdeztek a legfőbb indok a kulturális különbség a két csoport között. Van egy pár olyan dolog, ami nekünk fel sem tűnik, nekik viszont talán sértés, és olyan is, ami nekik nem nagy dolog, mi viszont hetekig beszélünk róla. Ez legtöbbször és legnyilvánvalóbban abban nyilvánul meg, hogy a koreaiak sokkal konzervativabbak nálunk, ezért például megszólják a túl rövid ruhákat (már ilyenről is irtam korábban CL esetében), mig mi "nyugatiak" ezt minden nap látjuk.
     Egy másik dolog az a kötelező katonai szolgálat. Bár az i-fanok nem értenek vele egyet, elmondom röviden, hogy miért is szükséges ez, mert nagyon sokan nem tudjátok. Koreában sorkatonaság van 1950 januárja óta, mióta Észak- és Dél-Korea különvált. Bár Európa nagy részén ez a rendszer már eltűnt, egyáltalán nem ritka, például Mexikóban is van sorkatonaság, nemrég olvastam egy ott történt incidensről... Persze ez a kettő nagyon különbözik egymástól, hiszen minden ország személyre szabja a saját rendszerét, de ami közös, hogy a fenyegetett országoknak SZÜKSÉGE VAN sorkatonarendszerre. Mexikónak az Egyesült Államok miatt. Tajvannak Kina miatt. És Dél-Koreának? Természetesen Észak-Korea jelent veszélyt.
     Tulajdonképpen a sorozás nagy dolognak számit Koreában. Nagy hatással van a koreaiak életére, például Yoo Seung Jun karrierje csúcsán volt, amikor, előbb az USÁba, majd Kinába menekült a besorozás elől. Most egész Korea utálatának örvend. Annak ellenére, hogy pozitiv hatásai is lehetnek a sorozásnak, mint Hyun Bin vagy Yoo Seung Ho esetében, az i-fanok nehezen barátkoznak meg a dologgal, hiszen ez azt jelenti, hogy a következő 20 hónapban egyáltalán nem láthatják kedvencüket.
     Az ellenkező oldalon pedig ott van a feketék helyzete. Talán azért, mert nem értik meg, hogy ez mit jelent egy európainak vagy amerikainak, akik számára ez évszázados kérdés. A komikusok viszont viccesnek találják arrafelé. Olyan neveket emlitenék, mint Yesung, Kikwang vagy Running Man... Talán számunkra ez egyszerűen felháboritó, viszont a K-fanok nem látnak benne semmi rasszista támadást. Ez annak tudható be, hogy ott nincs jelen úgy a faji rasszizmus, mint a mi országainkban.

     Egy másik oka a szakadéknak, hogy, lássuk be, a K-fanok nem szivesen osszák meg velünk kedvenceiket. A koreaiak nagyon ragaszkodnak mindenhez, ami az övék, és szeretnék elfolytani mindazt a befolyást, ami határaikon kivülről érkezik. Ez az egész azért tűnik nekem ellentmondásosnak, mert szivesen emlegetik világsikert elért művészeiket, de nem szeretik az i-fanokat, akiknek a létezése az a bizonyos világsiker. Ha azt akarjuk, hogy valami hires legyen, akkor azt a valamit muszáj elterjeszteni, muszáj megosztani. Olyanokat is hallani, hogy csak a japán, illetve kinai fanok i-fanok igazán.
     Ez megint nem az ő hibájuk, a kiadók tévesztik össze sokszor Ázsiát a Világgal. A legtöbbször úgy küldik el az előadóikat koncertezni Ázsia-szerte, hogy közben azt mondják azok világ körüli túrnén vesznek részt... egész addig, mig tényleg nem kapnak meghivást Ázsián kivülre. És sajnos amig a kiadók úgy látják, hogy a Korea-Japán-Kina tengely a világ, addig a K-fanok sem fogják rajongónak tekinteni az ezen kivül állókat.
     Persze ne értsetek félre, nincs állandóan vita minden egyes i-fan és K-fan között. Megismerkedtem az elmúlt hónapokban nagyon sok kedves koreai lánnyal, akik szivesen segitenek a külföldieknek beszerezni egy csomó olyan cuccot, amihez amúgy sosem jutnánk hozzá.
     Jó lenne, ha minden K-fan elismerné, hogy az i-fanok nagyon is szeretik a koreai zenét, bandákat.Egyik sem hibásabb a másiknál, ám mindkettőnek szüksége lenne egy kis együttérzésre, empátiára. Tudom, tudom... mondani könnyebb, mint létrehozni, de legyünk optimisták, kezdjük ezt hangoztatni, és talán valami jó is kisülhet belőle.

K-blogeretek,
Mia Kim

2013. július 13., szombat

Mi történt múlt héten?

Annyong K-Popperek!

     Ez az első hétvégéje a blognak, szóval nagyon sok érdekes dolog maradt ki a héten, amiről azért igy utólag be szeretnék számolni nektek. Persze ezt ne úgy vegyétek, hogy jövő héttől nem lesznek kimaradt hirek, csupán a fontosabbakat szeretném veletek megosztani... Szóval... összegezzük a múlt hetet...

AHREUM ELHAGYJA A T-ARÁT!
     Erről már irtunk a héten, nem szeretném ismételni magam, a rapper helyét Dani veszi át... vagy mégsem? Ismét furcsa hirek keringenek ezzel kapcsolatban...

MEGJELENT A 2NE1 LEGÚJABB MV-JE A FALLING IN LOVE CIMŰ SZÁMHOZ!
     Mivel a banda itélőszék elé került a héten, erről sem fogok hosszadalmasan irni most, keressetek rá Google-n.


AILEE MV-VEL ÉS MINI ALBUMMAL TÉRT VISSZA!
     Az énekesnő minijét A's Doll House-nak hivják, mig MV-t a U&I cimű dalhoz készitett. Korábbi cikkünkhöz mellékeltem a minihez tartozó összes dalt, szóval hallgassátok meg.


A DINAMIC DUO MEGNYERTE ÉLETE ELSŐ GYŐZELMÉT A SHOW CHAMPION-BAN!
     Végre Choiza és Gaeko, azaz a Dinamic Duo is örülhet a zenei műsor trófeájának, amit BAAAM cimű dalukkal nyertek el. Ha szeretnétek látni mivel érdemelték ki, akkor keressétek a Show Champion július 10.-ei adását. Érdemes rákeresni, hiszen ez volt életük első hasonló győzelme, holott már 14 éve a pályán vannak. Gratulálunk!

 A GIRL'S DAY MEGNYERTE ELSŐ ZENEI SHOWJÁT A TÖRÖLT JÚLIUS 7.-EI INKIGAYO-N!
    Az Asiana Airlines balesete után, a július 7.-ei Inkigayo epizódot az SBS törölte. Ezen között a körülmények között, a Girl's Day csak később értesülhetett arról, hogy diadalt aratott. Mint később megtudhattuk olyanokat győztek le, mint a SISTAR a Give It To Me-vel, illetve Lee Seung Chul a My Love cimű dallal.
    Őszinte gratulációm mindegyikőjüknek!

AZ EXO 380 EZER ALBUMOT ADOTT EL, AMIVEL MÁSODIK HELYET SZEREZTEK MEG A GAON JÚNIUSI CHARTJÁN!
    Ahhoz képest, hogy egy viszonylag új csapatról beszélünk, az Exo igen szép eladási statisztikákat tudhat magáénak. A fiúk első studió albumának, az XOXO-nak koreai és kinai verziójából összesen 378.956 darab kelt el, amivel igencsak nagyot ugrottak a Gaon chartján. Igazán lenyűgöző fiúk!
EUNHYUK KIÁLLT ZHOUMIÉRT ÉS HENRY-ÉRT A SZINGAPÚRI SUPER SHOW 5-ÖN!
    A Super Junior nagyon elfoglalt mostanában, hiszen éppen koncertkörúton vannak, mégis vannak elégedetlen rajongóik. Néhány ELF számára elfogadhatatlan volt, hogy Zhoumi és Henry is fellépett a Super Show 5-ön, mondván, hogy ők csupán a Super Junior-M tagjai, nem a Super Junioréi. Néhányan addig is elmentek, hogy peticiót kezdtek a fiúk fellépései ellen. A szintén elégedetlen Eunhyuk végül hátára vette a terhet a többiek helyett is, és a szingapúri koncert alkalmával elmondta, hogy annak ellenére, hogy a Super Junior albumán sem Zhoumi, sem Henry nem szerepel, attól még a család tagjai, ezért a Super Junior tagok úgy döntöttek megérdemlik, hogy részt vehessenek a fellépésen.
     Várjunk csak egy picit... mi az, hogy néhány fan aláirásgyűjtésbe kezd, hogy eldöntse ki léphet fel és ki nem? Azért kérdem, mert nagyon kiváncsi lennék rá... most komolyan értelme volt ennek?
     Csodálom azt, hogy Eunhyuk milyen szépen kezelte ezt az egész története. Le a kalappal előtte!

16 ÉVES PHOTOSHOPPOLÓ LÁNYT TARTÓZTATTAK LE, MERT SUZYRÓL ÉS J. Y. PARKRÓL KÉSZITETT KOMPROMITTÁLÓ KÉPEKET!
     Egy 16 éves lányt tartóztattak le a rendőrök, mert Suzy és J. Y. Park képeit felhasználva szexuális jellegű képeket photoshoppolt össze. A kép az Ilgan Best közösségi oldalra volt feltöltve, még tavaly december 24.-én, egy a volt miniszterelnökről, Roh Moo Hyunról készült, szintén photoshoppolt képpel együtt. A képeken a miniszter azt mondja Suzynak, hogy változzon macskával, aztán miután ez megtörténik szexuális aktust hajt végre J. Y. Parkkal.
     Hozzászólás: De komolyan... hány éves vagy? Tényleg feltétlenül szükség volt most erre?

RAIN HIVATALOSAN IS LESZERELT KATONAI SZOLGÁLATÁBÓL!
    Rain hivatalosan is befejezte katonai szolgálatát július 10.-én. Tette ezt 100 ripoerer, illetve 800 fan előtt, akik figyelemmel kisérhették hogyan szalutál utoljára. Az énekes ezeket mondta: "Köszönöm mindannyiótoknak, hogy eljöttetek, hogy lássatok. Mindig hálás vagyok és továbbra is a legjobbat adom majd magamból."
    Rain a Cube Entertainmenttel fog visszatérni, részünkről pedig, a szerkesztőség sok sikert kiván neki. Lesz mit javitson az imidzsén.

 HAN HYE JIN BEZÁRJA MINI-WEBOLDALÁT, HOGY ELHÁRITSA A KI SUNG YONG FACEBOOK VITÁJÁT KÖVETŐEN ŐKET ÉRT GYŰLÖLETET!
     Micsoda romantikus kezdete ez egy 'boldogan amig meg nem'-nek, mi is épp ilyenre vágyunk, nemde? Han Hye Jin nemrég kénytelen volt bezárni mini-weboldalát, miután csak úgy özönlöttek a negativ hozzászólások a Ki Sung Yong személyes Facebook-oldalát övező vita kapcsán.
     Ez mind amiatt van, hogy a Facebook oldalon megjelentek bizonyos bejegyzések Choi Kang Heeről, az egykori fociedzőről. Ki Sung Yong elnézést kért ügynökségén keresztül és el is távolitotta a bejegyzéseket, ám azok hamarosan ismét megjelentek néhány nappal később, igy a netezők úgy vélték nem volt őszinte és nem gondolta komolyan.
      Mivel Han Hye Jin oldalán olyan kommentek jelentek, mint: "Tanitsd jóra a fiatal vőlegényed!" vagy "Ki Sung Yong igazán nem ismerheti a határait, ha feleségül vett egy ennyivel idősebb nőt!", a nőnek nem volt más választása, mint felszámolni az oldalt.
     Mivel együtt tudok vele érezni, remélem minél hamarabb lenyugszanak a kedélyek a család háza táján.

AZ SBS AZT MONDJA, AZ INGIKAYO NEM SZÁLLHATOTT SZEMBE A YG ENTERTAINMENTTEL CL FÜRDŐRUHA SZERŰ FELLÉPŐRUHÁJÁVAL KAPCSOLATBAN, MÉGIS FIGYELMEZTETÉST KAPOTT A KOCSC-TŐL!
     A KOCSC (Korea Communications Standards Commission) figyelmeztetést adott az SBS Ingikayo cimű műsorának, CL The Baddast Female cimű számának előadás után, hiszen az rapper egy fűrdőruhát viselt.
     Kim Yong Kwon az SBS-től azt nyilatkozta, hogy ők szivük szerint sokkal jobban megválogatták volna, hogy miben lép szinpadra az előadó, ám a YG Entertainment azt mondta, túl sok erőfeszités van a szinpadi megjelenésben, és visszautasitották, hogy a csatorna beleszoljon a dolgaikba. Kim Yong Kwon azt mondta: "...amikor egy ügynökség túl erős, van egy határ, hogy mibe szólhatunk bele. Helyzettől függően, a stáb lehet az erősebb, de lehet az erőtlen fél is."
     Erre mi csak ennyit mondunk: tulajdonképpen mindenki maga dönti el mit ad le és mit nem. Nagyon csúnyán elfajultak ott a dolgok, ahol a szórakoztatóipar cégek mondják meg mi hogyan kerülhet tévébe.

HAHA ÉS BYUL ELSŐ GYERMEKÜKET HOZTÁK VILÁGRA!
      Hogy végre vidámabb dolgokról is beszéljünk, HaHa és Byul július 9.-én szülők lettek, kisfiúk neve Dream. Az édesapa Twitterén rengeteg mindent megosztott ezzel kapcsolatban rajongóival:
     "Isten Dream-je (Dream álmot jelent angolul). Dream éppen nevet, miközben engem figyel. Apa lettem! Az én jó fiam, Dream, egy héttel korábban született, mint ahogy azt vártuk! Ezen a kedden Isten áldásából... Ma nekem sincs programon, mindent elhalasztottam! Nagyon hálás vagyok Istennek, akinek ilyen jó érzéke van."
     "Dicsőség Istennek, az Atyának. Szeretlek!! És mindennél jobban, feleségem, Go Eun. A kicsi baba olyan sokat sir. Nem tudjátok hányszor fakadtak könnyekre a bátorsága miatt... Go Eun-ah... Köszönöm... Szeretlek..."
     Gratulálok az új szülőknek. Remélem, hogy nagyon jó szülei lesznek a kicsinek. Mi szurkolunk!


     Ezek történtek hát a héten. Elég érdekes hét volt, nem? Lássuk a következő érdekesebb lesz vagy sem!

Geonganghi jinaeseyo,
K-blogeretek,
Mia Kim

2013. július 12., péntek

Ailee MV-vel és új minivel tér vissza

Annyong K-Popperek!

     Ailee visszatért!!!
     Az énekesnő az A's Doll House cimű mini albummal káprésztatja el a közönséget, ami mellé egy MV is készült a U&I cimű számhoz.

     Már az MVhez készült teaser is felkeltette mindannyiunk figyelmet, hiszen az énekesnő igazi dancing divaként tért vissza, ám immár a teljes videót is kiadták Koreában, és már hazánkban is megtekinthető a hallgatok szemének és fülének örömére.

     Persze nemcsak a cim-track, hanem az összes többi is nagyon jól sikerült az albumról, de erről győződjetek meg magatok, itt egy lejátszási lista mind a hat dallal.


Geonganghi jinaeseyo:
K-blogeretek,
Mia Kim

2013. július 11., csütörtök

Megszakitjuk adásunkat: Ahreum elhagyja a T-Arát!!!

Annyong K-Popperek!

    Szerkesztőségünk épp most kapta a hirt, hogy a T-Ara énekesnője/rappere, Lee Ahreum elhagyja a lánycsapatot, hogy szólókarierrbe kezdhessen... De inkább hallgassátok meg őt!


      Ahreum egyébbként csak tavaly júliusban csatlakozott a T-Arahoz, mint annak nyolcadik tagja, a Day by Day-jel debütált, legutóbb pedig a T-Ara N4 sikeres Countryside Life cimű dalában hallhattuk. Ezek alapján én azt mondanám, hogy egy picit sietősen távozott... Hm...
      Persze az általa közzétett videóban, amit ti is láthattatok mindent elmagyaráz... Vagy, ti nem értetek koreaiul? Sebaj, ezért vagyok én itt. Itt a forditás (kissé nyers, de megteszi): "Van egy hirem nektet. Úgy látszik hamarosan már szólóénekesként találkozom veletek újra. Ne felejtsétek el a T-Ara Ahreumját. Köszönöm a sok szeretetet, amit tőletek kaptam. Annyi szeretetet kaptam a fan-meetingeken és amig a T-Araval promováltam! A jövőben, mikor legközelebb találkozunk egy olyan Ahreumot fogtok látni, aki néhány ezerszer jobb, mint az az Ahreum, akit a Countryside Life-ban ismertetek meg. Fantasztikus volt az időszak, amit a lányokkal tölthettem, de már csak szólóénkesként fogok visszatérni. Persze a lányok tovább folytatják a munkát, úgyhogy ne feledkezzetek meg róluk, ahogy Ahreumról sem. Ahreum Fighting és T-Ara Fighting! Köszönöm, hogy eddig is ennyire szerettétek Ahreumot. Kérlek soha ne felejtsétek el a dalokat és a fellépéseket, amiken a T-Araval vettem részt. Hiányoztok. Szeretlek titeket!" (Igen, tényleg harmadik személyben beszélt néhányszor magáról...)

     Az ügynöksége közzétett egy nyilatkozatot, miszert a távozásának az oka, hogy Ahreum mindig is a hip hopra szeretett volna koncentrálni, és mint szólóénekes arra is lehetősége lesz, hogy kipróbáljon egyébb tevékenységeket, mint például a szinészetet, amire szintén régóta vágyott már.
     A T-Ara a hat alapitó taggal dolgozik tovább, Q-rivel, Borammal, Soyeonnal, Eunjunggal, Hyominnel, és Jiyeonnal. A Core Contents Media már a T-Ara N4 jövőjéről is gondoskodott, hiszen Ahreum helyét Dani fogja átvenni, akit a rajongók már megismerhettek, hiszen már volt róla szó, hogy csatlakozhat a lánycsapathoz, de Ahreum távozásával máris elérkezett az ő ideje (most biztos nagyon örül).

Geonganghi jinaeseyo,
Mia Kim.

2013. július 10., szerda

Itélőszék előtt: 2ne1 - Falling in Love

Annyeong K-Popperek!

     Ne ijesszen meg a cim: az 'Itelőszék előtt' kifejezést ezentúl kritikák, elemzések, magyarán szólva review-k alkalmával fogom használni, a 2ne1 csak az első áldozat.
     Mivel ez az első valódi cikke a blognak, rendesen körül jártam a témát, persze ezt meg fogom majd tenni az összes cikk irása előtt, nem foglak titeket olyasmivel traktálni, aminek semmi köze a valósághoz. Persze, ez a rovat VALAMELYEST SZUBJEKTIV jellegű, hiszen véleménynyilvánitásról van szó.


     Kezdjünk is bele!
     A 2ne1 Falling in Love cimű száma tegnap előtt jelent meg (2013. július 8.), a YG Entertainment gondozásában (? - ez egy olyan kérdőjel, amit később megmagyarázok).
     Mindenekelőtt, az alaposság érdekében, elnéztem a YG Family házatájára, és sok érdekeset találtam a YGE birtokán. Netszerte sok helyen olvastam a hires kiadó hanyatlásáról, máshol pénz-, illetve tehetséghiányról beszéltek, mindezt azért, mert a YG egyre többször halaszt. Igértek egy új lánycsapatot... aztán azt mondták, hogy ez csak akkor lehetséges, ha előbb G-Dragon megkapja új szólódalát. Teayang dala pedig azért jelent meg a bejelentettnél később, mert a BigBangnek sűrgősen túrnéznia kellett... aztán kiderült, hogy ez csak a 2ne1 túrnéja után várható. Arról beszélnem kell, hogy Psy dalát például nem is promoválták Koreában? A következő kérdés: hogy került Daesung Japánba? És akkor még Teayang nem került sorra, mert előbb G-Dragon és persze CL is kiadott egy egy dalt. Aztán leszerződtették Akdong Musiciant és Bang Yedamot. Bár az elején emlitett lánybanda még sehol... a 2ne1 visszatért egy újabb dallal. És ezen a szövevényes, bonyolult hálón keresztül, amit ember a talpán, aki követni tud, eljutottunk a valódi témánkhoz.
     Most, hogy megbizonyosodtam róla, hogy ti is tudjátok miről beszélek, elkezdhetünk beszélni a dalról magáról. A klipp után mi az első, amit muszáj megjegyeznünk... kiváncsi vagyok ugyanarra gondolunk-e? Természeteses, eltaláltátok. Dara haja! Lehet, hogy én nem értek hozzá eléggé, de láttuk már Park kisasszonyt sokkal előnyösebb frizurával is. Hahó, senki sem engedte tükörbe nézni? Persze azért a dal szempontjából ez lehet mellékes. De akkor mi is fontos a dal szempontjából? Hát az, hogy a Falling in Love nem is annyira új, mint amilyennek hittük. Ajajj, YG! Újabb késleltetett projekt? Mutatok egy videót, amit kutakodás közben találtam 2012. július 9.-éről.
     Azt tehát látjuk, hogy a dal NEM single-nek készült, hanem az I Love You mellé/után/elé, mindenesetre nem magában. Mihez hasonlithatjuk tehát? I don't care? Vagy CL Baddest Female cimű számához? Hangzásilag nem egyedi, szóval mindenkinek a fantáziájára bizom. Akkor miért tűnik nekem anti-2ne1-nak, kérdezitek. Hát a szöveg... most mindenki, aki nem ismeri a szöveget, az menjen és keressen egy forditást, olvassa el, aztán jöjjön vissza... Megvan? Akkor hasonlitsuk csak a szöveg alapján! Na? A Pink vagy Hello Venus...? Közel járunk, de ami biztos, hogy nem 2ne1 egy jó pár részlete a dalnak...
      Nem 2ne1? Akkor nézzük csak meg ismét CL részeit... Megvan? Na, ez már kezd egész Baddest Female lenni... De akkor hogy is fér ez össze... A 2ne1 nem találja magát, vagy a YG nem találja a 2ne1-t? Nem tudom, de valami nincs rendben az összképpel. Hogy lehet, hogy egy ilyen egyszerű számot nem tudtak összehangolni? Lássunk bonyolult számokat: I got a boy - Girls'Generation, A.D.T.O.Y. - 2PM, Country-Side Life - T-Ara N4, öööhm... Wolf - EXO... Bonyolult számok, jól összehangolva... Hallgasd meg akármelyiket, aztán hallgasd meg ismét a Falling in Love-ot... El lehet követni, de nem a YG-nek, mert tőlük többet vár az ember...
       Azt hiszem itt húzom meg a vonalat, és nem megyek bele a dolgokba jobban. Ha tavaly megjelenik az I Love You után, akkor azt mondjuk, hogy jó, illik a koncepcióba, stb. De önálló számként nem állja meg a helyét. Ha a YG betartja igéretét, és tényleg jelennek meg mellé további számok a közeljövőben, akkor azzal menthető a helyzet, mert ez NEM egy ROSSZ szám... De vajon a YG nem fogja megint meggondolni magát az utolsó pillanatban?

Az itélőszék döntött:
2ne1 - Falling in Love
Dalszöveg: 3
Zene: 3+
Benyomás/Hatás: 3
AZ ÖSSZESEN: 3

      Egyetértesz? Vagy nem? Oszd meg a véleményedet civilizáltan a comment section-ben!

Az Itélőszéket vezette,
Mia Kim.

2013. július 9., kedd

Kezdhetjük?

Sziasztok K-Popperek!

     Japánt már elkezdtük felderiteni... most Dél-Koreán a sor! Az Anime Kritika Klub projekt következő témája és célpontja ily módon nem már, mint a K-Pop.
     Mi a K-Pop? Zene, csak koreaiul... Igérem, szeretni fogod. De lehet, már ismered is... tudod... G-Dragon, 2ne1, U-KISS, Shinee... Girls'Generation és az összes többi banda...
     Indulhat a Google-search és indulhat a felfedezés. Korea, jövünk!

Dél-Korea zászlaja




Geonganghi jinaeseyo,
 K-blogeretek,
Mia Kim