2013. november 6., szerda

Itélőszék előtt: U-KISS - She's Mine (single)

Annyong, K-Popperek!

     Előljáróban szeretném megjegyezni, hogy KISSme vagyok alapjában véve, és csak aztán a blog szerkesztője... de (!), amikor a blogot szerkesztem, akkor nem tehetem meg azt, hogy teljesen elvonatkoztatok a valóságtól, csak mert annyira szeretem azt a (mostmár csak) 6 emberkét a szinpadon. Szóval, ne utáljatok nagyon!


Tárgyi bizonyitékok: 
U-KISS - She's Mine
Megjelent: 2013. október 31.
Kiadó: NH Media
Album: Moments (minialbum)

Tárgyalás: 

Vád: 
     Úgy döntöttem mától ezzel kezdem, mert valahogy nem jövök ki jól vele, ha a végére hagyom, mert egyszerűen akkor már nem jön, hogy bármi negativumot irjak. Kezdjük!
     Még mielőtt megnéznénk magát a videót nézzük meg a boritót, hiszen ennek stilusában készültek a teaserek is. Amit igér, valami - szerintem - 20-as évek stilusát idéző laza, esetleg romantikus valami, ami mindenképpen új koncepció, tehát az ember várja. Na most nézzük a videót!

     Na? Azt kaptad, amit vártál? Nem? Hát én sem... de erre még visszatérünk!
     Lássuk mit kaptunk, ha nem azt, amit vártunk... A dal maga nem rossz... Itt csak a negativumokat emelem most ki, mégpedig a szöveget. A dal tulajdonképpen arról szól, hogy valaki annyira őrülten féltékeny, hogy a többi férfi nem is szólhat hozzá, az amúgy igen dekorativ kedveséhez, aki a videó tanulságában viszont előszeretettel mutogatja magát. Mögöttes tartalom? Ha nem járnál azzal a kocsival, vagy azzal a motorral, és nem lennél az aki, akkor lehet már rég nem is lenne veled... Szerintem...
     Igen, a lányok megjelenése az egyik hibája a videónak, mert bár olyanok a csajok, amilyennek le vannak irva, a viselkedésük nem megfelelő. A helyzet és az ezközök nyilván a YG Entertainment-től lettek kiselejtezve, mert mintha már láttam volna őket valahol... ennek tekintetében az NHM AJ-t és Eli-t G-Dragon és Top szerepébe kivánta helyezni látszólag... ami azért nem jó, mert mind a kettő még aktiv és ikonikus része a K-Popnak. Kevin! Ő egyszerűen túl ártatlan ehhez, és, bár amúgy jó szinész, nem tudja velünk elhitetni, hogy megvédené a kedvesét a rengeteg férfitől, aki körülveszi... De ő még mindig jobb, mint Hoon, aki egyszerűen sehol nem találja magát a videóban. Kiseop pedig... most több szöveget kapott, de valahogy - talán saját hibájaként - még mindig nem becsüli magát annyira, hogy a tehetségével kápráztassa el a rajongókat és ne a testével... Szomorú!

Védelem: 
     Ha már ennyit ócsáróltam őket, akkor térjünk vissza az eredeti koncepcióhoz, mert nekem nagyon az az érzésem, hogy ez az egész kényszermegoldás volt, miután Dongho két héttel a comeback előtt lépett ki a csapatból. Mintha az utolsó pillanatig a Mysterious Lady készült volna title track-nek. Kinek van még ilyen érzése? Kezeket fel!
     Az előbb sok rosszat mondtam a dalról, de azért akad ott jó is. AJ és Eli nagyon jól helyt állnak, mint rapperek, mind a ketten nagyon erőteljesen kezdenek, ami megadja a hangulatot a dalnak, már az elején belevisznek a dologba, és a szöveget el is hitetik velünk mind a ketten... és még Soohyun is. A szövegben van egy olyan rész, hogy 'Olyan erős és mély a kapcsolatunk, hogy...' nem érhetsz hozzá. Ez a három fiú elhitette velem, hogy igen, nem nyulhatnék a barátnőhöz, ha férfi lennék, de a szövegben benne rejlik az is, hogy annyira el vagyunk foglalva ezzel a sok cuccal magunk körül, amit a klippben is láttok, hogy nem látjuk mennyire egyoldalú ez a mély kapcsolat. Számomra ez a mögöttes tartalom adja meg a lényegét a klippnek, és ha igy nézzük, akkor mindenkit más szemmel látunk.
     A videó... a védelem felfogásában megy az értelemhez. AJ és Soohyun nagyon élvezik végig, látszik rajtuk, Soohyun kifejezetten kiéhezettnek is tűnik, Eli egy cool oldalát mutatja meg. Kiseop tényleg növeli a visualis látványt, még ha sok kapcsolatban nincs is amúgy a klipp mondanivalójával, és Kevin is elvan a gazdag gyerek képében (nem, Hoon tényleg nem találja magát ebben a koncepcióban).
     És tényleg... talán a Mysterious Lady, egy kis retro hatású MV-vel egészen más lett volna, de talán még nincs veszve minden.

     VÉGÜL: Úgy érzem, hogy az NHM a U-KISS legnagyobb ellensége, nem beszélve arról, hogy mennyire kis költségvetéssel dolgoznak. Mindenképpen jó, hogy próbálnak új stilusokkal is barátkozni, de kellene ismerni a határokat, és talán ez a szám a uBEAT-nek jobban állt volna. Mindenesetre a hangzásvilág nem lett rossz, megy a mostanában népszerű K-Pop koncepciókhoz, úgyhogy talán most itt a lehetőség, hogy felülmúlják a másfél évvel ezelőtti DoraDora sikerét... vagy megint elbuknak. Kiváncsi vagyok hogy szerepel majd!

 Itélet:
Dalszöveg: 3+
Zene: 4-
Koncepció: 2+

ÖSSZESEN: 3

    Minden elmondott/leirott ellenére nagyon szeretlek titeket, U-KISS! KISSme-k ne utáljatok, ha nem értetek egyet!

K-bloggeretek,
Mia Kim 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése