2013. november 27., szerda

Fan-cuccok! III.

Annyong K-Popperek!

     A héten ezeket ajánlom nektek:
  • B1A4 karkötő (rózsaszin vagy fekete): kb. 1100 forint/16 lej
  • Szegecses K-Pop karkötő ezüstben: kb 1100 forint/16 lej
  • Gong Hyo Jin gyűrű a The Master's Sun-ból: kb. 3300 forint/49 lej

Ha bármi kérdésed van, ne habozz feltenni a kommentszekcióban, az animekritikaklub@gmail.com-on a tárgyjelzésben feltűntetve, hogy nekem küldöd a levelet vagy a személyes Facebook-oldalamon.

K-bloggeretek,
Mia Kim

2013. november 26., kedd

Itélőszék előtt: 2NE1 - Missing You (single)

Annyong K-Popperek!

      Valaki azt mondta, hogy a 2ne1 a legjobb lánycsapat a K-Popban. Szerinte nincs még egy olyan csapat, amely egyszerre képes jó zenét, művészi MV-ket és csodás comeback-eket biztositani.


Tárgyi bizonyitákok:
2ne1 - Missing You
Megjelent: 2013. november 20.
Kiadó: YG Entertainment

Tárgyalás:

     Júliusban a 2ne1 azt igérte, hogy minden hónapban visszatérnek egy MV-vel, amig októberben ki nem adják az albumukat is. Bár az album még mindig nem érkezett meg, a lányok elhoztak egy szakitós balladát a Missing You-t, ami messze a legjobb munkájuk a 2011-es sikerszériájukat követően, amikor egész évben nem volt csapat, aki jobban szerepelt volna náluk. Ha nem tudod mire célzok jusson eszedbe az I Am The Best, az Ugly vagy a Lonely, amelyeket követően sajnos a YG-t kicsit elhagyta az ereje látszólag.
     Ezt követően megjelent az I Love You, ami elég furcsa húzás volt a csapattól, és nem is promoválták túl sokáig. Idén érkezett a Falling In Love és a Do You Love Me?, melyek egyike sem sikerült kiemelkedőre, hiszen mig az első egy olcsó, erőltetett, pazarlásnak látszó erőfeszitésként, addig a második egy olcsó, erőltetett, de szórakoztató erőfeszitésként csapódott le a közönségben. Ezután a beigért projekt megállt, és a csapat debütálása óta először került olyan helyzetbe, hogy a hullámvölgyről még Dara frizurája sem vonta el a figyelmet, sokan pedig már arról beszéltek, hogy a csapat karrierjének vége.
     Ilyen körülmények között érkezett meg a Missing You, amely, ha nem is világslágernek indult, igen szivélyes fogadtatásban részesült, amin keresztül a 2ne1 megmutatta, hogy még mindig képes meglepetéseket okozni és olyan dolgokat mutatni, amelyek jellegzetesen és frissitően 2ne1-osak.



     Az én meglátásom szerint a Missing You-ban a lányok úgy mutatják meg egy finomabb oldalukat, hogy közben a csapat védjegyei is felismerhetőek maradnak. Persze kicsit meglepő az eltérés, hiszen egy olyan csapatról van szó, akiktől általában gyors és ütős dalokat várunk és kapunk is. Ezt úgy kell felfogni, hogy a 2ne1 megmutatta, egész jó kis téli balladát tud kirázni a kisujjából, ha kell.
     A Missing You nem különbözik a többi erős single-től, amit a múltban kiadtak a lányok. A ballada minden, amit szeretünk és elvárunk a 2ne1-tól: merész, vad és tragikusan szomorú.
     Az intró egy keverékre hasonlit az I Love You és a Lonely nyomán. A szakaszok is kifejezetten jók ahhoz képest, hogy a csapatnak tulajdonképpen csak egy hiteles vokalistája van. Bom hangja, mint mindig, most is tiszta, és egyáltalán nem próbálja leénekelni a többieket. Dararól és Minzyről is elmondható, hogy határozottak, mig CL újabb bizonyitékát adja annak, hogy az egyik legjobb előadóművész a K-Popban. Egy biztos: CL, Minzy és Bom mindent beleadnak és kitesznek magukért vokális téren.
     A buborékos hangzás, amit a szakaszok alatt érzékelhetünk egyszerűen csodás. Egy olyan dimenziót ad az összhatáshoz, ami reflektorfénybe állitja, hogy mennyire szegényes az alaphangszerelés. A refrén is meglepően könnyed, teret engedve a gitár és a zongora hangjának. Ami még megfigyelhető, hogy a szakaszok és refrének közötti finom átmenetek mennyire gyorsak. Az utolsó refrén egyszerűen tökéletesen van elénekelve, ami Bomot dicséri, mig végül a zongora szépen elhalványul, ami tökéletesen illik ehhez a dalhoz, ami a ballada és a pop határán fekszik. Számomra ez a zongorahangzás a hab az amúgy is finom tortán.

     Az MV rendkivül módszeres. Már több, mint 5 millióan nézték meg, benne a lányok egy szelidebb, sebezhetőbb oldalával, főleg CL esetében, akit két gondosan kidolgozott meztelen jelenetben is láthat a közönség. Két szóban jellemezve a hangulatot: sötés és havas.
     A lányok megjelenésében jelen van a vadság, közben pedig mesésen néznek ki. Emellett viszont sikerült néhány negativ elemet is átemelni az összképbe. Ezek közt megemliteném azt, hogy a hangsúly arról, hogy kik ők, át lett helyezve arra, hogy mit viselnek. Illetve, ha megfigyeljük, külön mind nagyon jól néznek ki, együtt viszont elég diverzifikált képet adnak.
     Darának most remekül áll a szőke (és a többi szin közzé keverve), bár azt is hozzá kell tenni, hogy valószinű, hogy senki másnak nem állna igy, mint neki, ami elmondható Minzy csodás új vöröses szinárnyalatáról is. Továbbá az is látszik, hogy Bom arcán rengeteget dolgoztak, de ahogy az idő telik, egyre jobban hasonlit valami anime vagy manga karakterre... De azért még elég felismerhetően emberi. CL megjelenése tökéletes, mint általában is, egyben merész is merev mesztelen jeleneteivel, amilyet még nő nem csinált a K-Pop iparban ilyen művészi, de kisértő módon.
     Mindenképpen dicséret illeti a rendezést. Az effektek, a hó, minden kis apróság, ami közrejátszik annyira könnyeddé és szabaddá teszi a koncepciót. Szerencsére nem végig csak szomorúan bámulnak a messzeségbe, mert az már tényleg túl nyomasztó lenne. Valójában nagyjából ennyit lehet kritizálni a dologban.


Itélet: 
Dalszöveg: 5
Zene: 5
Koncepció: 4

ÖSSZESEN: 5-

     Még ha nem is úgy marad majd fent, mint egy 2ne1 klasszikus, mégis bemutatja, hogy a lányoknak még bőven van mit az asztalra tenniük a szakmában. A Missing You eddig a legmagasabb pontszámra itélt dal nálam, ami által kaptam még egy okot, hogy szeressem ezt a csapatot, és ami által megerősitették a jó hirüket a köztudatban is, mint Korea egyik legjobb lánycsapata.

K-bloggeretek,
Mia Kim

2013. november 25., hétfő

[HOT] K-Pop Champion of the Week (okt. 25)

Annyong K-Popperek!

     Ezen a héten is nehezen dőlt el, hogy ki nyeri ezt az igen előkelő cimet, de szerencsére nem alakult ki holtverseny (de majdnem, hiszen csak egyetlen pont választja el az elsőt a mezőny többi tagjától). Dobpergést kérek és már be is jelentem, hogy a hét bajnoka: a Davichi. Azt is elmondjuk kb. miért!
  • Az Instiz rangsora alapján a The Letter az 1. a héten
  • A Gaon Chart is első helyen emliti a lányok új single-ét, nemcsak a dalok között, de az online letöltések között is
  • A lányok felléptem az eheti Music Bank-en
  • Yoo Hee Yeol Sketchbook-jában a lányok elmesélték hogyan befolyásolták egymás fejlődését a debütálásuktól kezdve mostanáig
  • A lányok megnyerték a szombati Show! Music Core-t. Gratulálunk, lányok!
  • Haeri részt vett az Immortal Song 2-ben, ahol az Onions Single Path cimű dalát énekelte el
  • A lányok esélyesek voltak a győzelemre a vasárnapi Inkigayo-n, ahol csak nagyon szoros versenyben maradtak alul a Big Bang Taeyang-jával szemben
Hallgassuk meg a lányok gyönyörű, The Letter cimű dalát is:


K-bloggeretek,
Mia Kim

2013. november 24., vasárnap

K-Pop és kávé

Annyong K-Popperek!

     Most folytathatnám úgy, hogy beszéljünk a két kedvenc dolgomról, de nem ezzel folytatom, hanem azzal, hogy a kettőt összekötöttem és megnéztem, hogy idén, 2013-ban melyek voltak a legjobb K-Pop dalok, amelyekben megjelent a kávé motivuma... 10-et szettem volna, de egyszerűen nem tudtam annyira leszűkiteni a kört, szóval 10+1, azzal 11 dal jön most, amelyekben megjelenik a KÁVÉ.
 B1A4 - Good Love


B.A.P - Coffee Shop


B.A.P - Rain Sound


BTS - Coffee


CNBLUE - Coffee Shop


Davichi - Just The Two of Us


Girl's Day - I Don't Mind


INFINITE - Man In Love


LUNAFLY - One More Step


Seungri - GG Be


Zia & Hanbyul - With Coffee


     Remélem tetszett ez a kis összeállitás, higyjétek el nehéz volt kiválasztani a rengeteg szám közül, amelyekben szerepelt a kávé (ledöbbentem mennyit találtam). Amig legközelebb találkozzunk élvezzétek ezeket a dalokat egy finom csésze kávé mellett.

K-bloggeretek,
Mia Kim

Mia szerint a K-Pop 7. rész

Annyong K-Popperek!

     Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem ez a hét egy kicsit light-osabbnak tűnt K-Pop téren, de ha nem is, mindenképpen kevesebb highlight volt benne, mint máskor szokott, nem tűnt ki senki nagyon különösen a többiek közül. Azért nézzük mégis mi történt

Mi történt a héten?

MAMA 2013 - Megvannak a nyertesek:
  • Legjobb új női előadó: Crayon Pop
  • Legjobb új férfi előadó: Roy Kim
  • Legjobb női előadó: Lee Hyori
  • Legjobb férfi előadó: G-Dragon
  • Legjobb lánycsapat: Girls' Generation
  • Legjobb fiúcsapat: INFINITE
  • Legjobb táncelőadás - lánycsapatok: SISTAR - Give It To Me
  • Legjobb táncelőadás - fiúcsapatok: SHINee - Dream Girl
  • Legjobb táncelőadás - női szóló: CL - The Baddast Female
  • Legjobb táncelőadás - férfi szóló: G-Dragon - Crooked
  • Legjobb hangi előadás - nők: Ailee - U&I
  • Legjobb hangi előadás - férfiak: Lee Seung Gi - Return
  • Legjobb együttesi előadás: Busker Busker - First Love
  • Legjobb rap előadás: Dynamic Duo - BAAAM
  • Legjobb OST: Yoon Mi Rae - Touch Love
  • Legjobb MV: G-Dragon - Coup D'etat
  • Az év előadója: G-Dragon
  • Az év albuma: EXO - XOXO
  • Az év dala: Cho Yong Pil - Bounce
  • Stilus a zenében dij: SISTAR
  • Új generációs világsztár dij: A Pink
  • Worldwide Performer dij: INFINITE
  • Legjobb koncertelőadó: Lee Seung Chul
  • Nemzetközi kedvenc előadó: Ylvis
  • A zenei egység globális nagykövet dij: Stevie Wonder

Trouble Maker koreográfia-videó:

     Nem, nem hagyják, hogy továbblépjünk, még mindig itt vannak és követelik a figyelmet, amit mi szivesen meg is adunk nekik, nem igaz? Hyunseung... Nézzétek meg mindenképpen!


Igy készült a Heirs, avagy Lee MinHo vezet:

     Nem tudom, hogy képes-e bárki más úgy értékelni, vagy egyáltalán úgy fogadni ezt a kis videót, ahogy én, de azért tegyünk egy próbát. Osszátok meg velem a gondolataitokat vagy hozzáfűznivalóitokat a kommentszekcióban, esetleg azt is, hogy legközelebb olyat hozzak, ami titeket is érdekel - meg fogom érteni!


2AM comeback hamarosan!

    A fiúk már azt is megmondták, hogy mit fog tartalmazni az új mini album, a Nocturne, aminek már a cime is gyönyörű dalokat igér. Ne felejtsétek tehát, november 27.-én 2AM comeback, december 7.-én és 8.-án pedig 2013 2AM CONCERT-NOCTURNE.

Random Kevin Woo:

     Gondolom tudjátok - ha nem, akkor majd most -, hogy jön Kevin születésnapja, hiszen november 25.-én lesz 22 (koreában 23) éves. Ezuton szeretnék neki boldog születésnapot kivánni, a facebook oldalamra feltöltöttem a kedvenc tweet-emet, amit valaha posztolt, ide pedig - épp ezért - egy másikat, amit nagyon szeretek. Sokáig éljen Kevin és az ElVin couple!

A hét képe:

     Tulajdonképpen nem tudom miért pont ez a kép, de talán G-Dragon mosolyával lehetne megválaszolni az okot, és azzal, hogy milyen jól néz ki a lányok társaságában. Ki szeretne mellé állni még?

Top 5+1 boy a héten:
  1. Taemin - egyszerűen nem lehet nem szeretni se őt, se a SHINee-t
  2. Lee Min Ho - egyre jobban érdekel a klisékkel teli Heirs, ennek a drága férfinak a főszereplésével
  3. G.O - szivem szerint az egész MBLAQ itt lenne, de most ő különösen megérdemli
  4. Jo Kwon - várom már a 2AM-et, igy legalább a leader-nek itt kellett lennie
  5. San E - ...mert szerintem alá van egy kicsit becsülve, ahhoz képest, hogy milyen tehetséges
  6. Kevin Woo - Boldog születésnapot, oppa!
A hét dala:

    Tudom, ez nem egy MV, márpedig ide általában azt szoktam posztolni. Remélem nem haragszik érte senki: hallgassátok meg G.O (MBLAQ) új dalát, a Play That Song-ot! Biztos nektek is elnyeri a tetszéseteket!


K-bloggeretek,
Mia Kim

2013. november 22., péntek

K-WOW: november 22

Annyong K-Popperek!

     Most is egy érdekes videót fogok mutatni nektek, de most nem feltétlenül azért, hogy elolvadjon a szemetek, sokkal inkább azért, hogy szórakozzatok egy jót. Talán azért, mert hosszú napom volt, és ez most nekem is jobban esett, vagy lehet, hogy csak szimplán azért, mert közelednek az ünnepek és én is egyre jobban érzem... Tehát jöjjön a SHINee! Köszönjük szépen a videót, Key!


K-bloggeretek,
Mia Kim

2013. november 21., csütörtök

[DOWNLOAD] TOP - Doom DaDa

Annyong K-Popperek!

     Mivel úgy hallottam van igény minőségi zenére, megkerestem nektek egy letölthető változatot a Doom Dada-ról, TOP új szólójáról. Érdemes letölteni, mert sokkal jobb a hangminőség, mint az átlag, ami letölthető.

TOP - DOOM DADA

K-bloggeretek,
Mia Kim

2013. november 20., szerda

Fan-cuccok! II.

Annyong K-Popperek!

     A héten újabb megvásárolható cuccokat mutatok nektek!
  • Infinite karkötő (fekete): 1100 FT/16 Lej
  • MBLAQ karkötő (fekete vagy fehér): 1100 FT/16 Lej
  •  Teen Top karkötő (fehér vagy lila): 1100 FT/16 Lej
     Amennyiben bármi kérdésetek van, hogy hogyan juthattok ezekhez hozzá, kérlek bátran kérdezzetek az animekritikaklub@gmail.com e-mail cimen, a levelen jelöljétek meg, hogy nekem szól. Köszönöm szépen!

K-bloggeretek,
Mia Kim

2013. november 19., kedd

Itélőszék előtt: TOP - Doom DaDa (single)

Annyong K-Popperek!

     Talán felmerül a kérdés, hogy miért nem Taeyang RingaLingájáról irtam, de az a helyzet, hogy nem tudnám teljesen megválaszolni a kérdést. Elmondhatnám azt, hogy valójában arra készültem, nem erre, és azt is, hogy az utolsó pillanatig azt hittem, hogy most arról fogok irni, de valami mégis azt súgta, hogy inkább ezzel foglalkozzak. Remélem ennek is örülni fogtok!


Tárgyi bizonyitákok:
TOP - DOOM DADA
Megjelent: 2013. november 15.
Kiadó: YG Entertainment

Tárgyalás:

     Azon kaptuk magunkat, hogy három év kihagyás (szólóként) után TOP visszatért, hogy követelje a trónját a K-Pop rapperek között. Az új dal, a Doom DaDa először talán furának tűnhet, de ha többször megnézed, mint én (akár lassitásban is), akkor rájösz, hogy nagyon jól meg van csinálva, és képes leszel megérteni azt a kis humort is, amit az elején olyan furának találtál.


     Hogy kicsit elhelyezzük a YG Entertainment-es videók között... Hát semmiképpen nem olyan komoly, mint a G-Dragon féle Coup D'etat, de nem is olyan őrült, mint a PSY féle Gangnam Style. Amiben mondjuk egyezik a Coup D'etat és a Ringa Linga látványvilágával az az, hogy itt is sokkal sötétebb az MV, mint a K-Pop MV-k általában, viszont ez is telis tele van érdekes szimbólumokkal.
     Azért itt kitérnék arra, hogy TOP megnyerte a Fuse TV-től a 2013 Legszexibb zenészének diját, és ebben az MV-ben most lehetősége volt arra, hogy megmutassa, hogy nem csak jól néz ki, és nem csak jól rappel, hanem nagyon jó szinész is.
     Visszatérve a látványvilágra... hát az MV az fekete-fehér. Maga ez a dolog egy avantgárd tecknika, amit most arra használtak, hogy TOP-t, illetve a hangját tegyék a középpontba, erre kerüljön a főhangsúly.
     Az MV elején TOP háttal áll a kamerának. Ezt nem először teszi, a Turn It Up-ban is láttunk már tőle hasonlót - mind a két esetben a főszereplő (TOP) titokzatosságát hivatott a motivum erősiteni.
     Ha már motivumokat akarunk keresni, akkor nem hagyhatunk ki két filmet, ami igencsak eszünkbe juthat az MV alatt. Az első az 1968-as A majmok bolygója cimű film, amiben az emberek egy majmok álltal irányitott civilizációban éltek, illetve a 2001: Űrodüsszeia, amit korában úgy jellemeztek, mint műfajának 'Big Bang'-je. Ahogy a filmekben az emberiség evolúcióját láthattjuk, úgy TOP MV-je a saját evolucióját mutatja be, mint rapperét - lásd a majmok mikrofont találnak csont helyett, később pedig TOP a csontvázak között (vagy inkább velük) fut stb.
     Ha már avantgárdot emlitettem, akkor emlitenem kell Salvador Dali-t is. TOP maga sem titkolja, hogy Dali-fan, de most meg is mutatta ebben az MV-ben. Először is ott a fura gyerek, aki Dali Baby Map of the World cimű festményére emlékeztethet minket (ázsiai verzióban), amin keresztül Dali a világ jövőjét, mint a gyerekeket akarja bemutatni - TOP pedig a rap jövőjét látja a fiatalokban. Megjelenésileg pedig ott a bajusz, ami ebben a formában Dali védjegye volt (TOP-nak sem áll rosszul). Dali egyik klasszikussá vált mondata is testet ölt az MV-ben: "Sohasem kábítózok, hiszen magam vagyok a kábítószer.", ezt látjuk azokban a halucinálós jelenetekben, meg abban is, ahogy a lánynak a pupillája hatalmasra tágul. A robbanás is egy Dali képet hoz elénk, a The Three Sphinxes in Bikini-t, amit Dali az atombombák és Japán hatására festett.
     Ha már ott tartunk, hogy TOP minek a rajongója, akkor meg kell jegyeznünk a modern bútorokat, hiszen ezeket is szereti. Nem meglepő tehát, hogy ezekkel is találkozunk az MV-ben, például mindenki láthatja az olasz Capellini cég feliratát az ülőalkalmatosságon.

     Ha egy kicsit zeneileg akarjuk megközeliteni a dalt, akkor a YG Entertainment-nél mostanában oly divatos elektronikus dance elemeket vesszük észre először, amelyekben most nem találok kifogást, hiszent igen erőssé teszik a hangzást. Megfigyelhető még az erős basszus a háttérben, ami pedig remek kiegészitő TOP amúgy természetesen mély basszusos hangjának.
      TOP többek között arról is hires, hogy nem csupán erőteljesen, de hihetetlenül gyorsan is képes rappelni. Ezt most is megmutatja, a hallgató pedig közben érzi a belső feszültséget. Azzal, hogy ez után szinte váratlanul, hirtelen ér véget a dal, ez a belső 'harc' elcsendesül, hiszen TOP az egyértelmű győztes.

     Nem hiszem el, de még rengeteg mindent tudnák irni... viszont azt is szeretném, hogy ezt azért elolvassa valaki, ezért itt meg is állok. Értékelés!
Itélet: 
Dalszöveg: 4
Zene: 4
Koncepció: 5

ÖSSZESEN: 4+ ... ! ...

     TOP, gratulálok! Megcsináltátok, szép munka volt! Várom a Big Bang comeback-et!

K-bloggeretek,
Mia Kim

2013. november 18., hétfő

[HOT] K-Pop Champion(s) of the Week (okt. 18)

Annyong K-Popperek!

      Először fordult elő velem, hogy cserben hagyott a pontrendszerem, azaz két előadó is az első helyen végzett a heti rangsorolásba. Mivel a pontrendszeremet én alkottam, most nem dönthettem úgy, hogy feldobok egy érmét, és attól függően irom ki a győztest: inkább legyen döntetlen az első helyen.

     Az egyik első nem más, mint Taeyang. Hogy miért?
  • Új dalával már a héten a 6. helyig jutott az Instiz ranglistáján
  • Egy interjúban elárulta mennyit tanult a WIN-ből, valamint néhány dologra fény derült G-Dragonnal való barátságáról is
  • Taeyang különböző terveiről is beszámolt a rajongóinak, például arról, hogy szinészkedni is szeretne a jövőben
  • Ő és G-Dragon Claraval pózoltak egy fotó erejéig
  • Taeyang beszélt Parris Goebel-ről, az MV forgatás részleteiről, valamint arról, hogy mit is szeretne üzenni új dalával
  • Taeyang a Sketchbook vendége is volt
  • Visszatért az M! Countdown-on, a Ringa Lingával
  • Elárulta, hogy különböző hajstilusaihoz állatokról veszi a mintát
  • Végül pedig máris elsőszámú esélyes volt a vasárnapi Inkigayo-n (azaz nagyon hamar!)

Hallgasd meg a Ringa Lingát:


     Mint mondtam a héten volt még egy győztes, aki már tulajdonképpen visszajáró vendég az első helyre: nem más, mint a Trouble Maker. Hogyan?
  • A heti Instiz ranglistán 7. helyen áll Now cimű daluk
  • Amellett, hogy megmutatták hogyan készült nagy port kavart MV-jük, egy új fotósorozatot is készitettek egyenesen a CeCi hasábjaira
  • Megnyerték a héten megrendezett M! Countdown-t
  • Hyuna Instagramjára nagyon édes couple pic-eket töltöttek fel (vajon van köztük valami?)
  • Győztek a Music Bank-en is
  • Kiszivárgott felnőtt tartalmú (19+) fotósorozatuk is
  • Felléptek a Show! Music Core műsorában is (nem volt győztes hirdetve)
  • Ők is első számú győztesjelöltek voltak a vasárnapi Inkigayo-n


Hallgasd meg a duó Now cimű dalát:


K-bloggeretek,
Mia Kim

2013. november 17., vasárnap

Kedvenceink vörös hajjal

Annyong K-Popperek!

     A heti listához találtam egy kis összeállitást olyan kedvenceinkről, akiknek volt vörös hajuk, vagy akár most is van nekik. Ezek közül most a legjobbakat fogjátok látni. Mint mindig, most is megirhatjátok, hogy melyik a kedvencetek!

Changjo (TEEN TOP):



D.O (EXO):



Eunhyuk (Super Junior):



Kikwang (BEAST):

L.Joe (TEEN TOP):

Luhan (EXO):



Minhyuk (BtoB):

N (VIXX):

K-bloggeretek,
Mia Kim

2013. november 16., szombat

Mia szerint a K-Pop 6. rész

Annyong K-Popperek!

     Egy újabb hét eltelt, egy újabb rész kerül a sorozatba. Most már próbálom nem késve adni, ha szombat, akkor szombat. Lássuk csak!

Mi történt a héten? 

Rihanna Taeyang rajongó?
     Taeyang igen nagy zajt csapott új single-ével, a Ringa Lingaval, amivel nem csak a K-Pop rajongók figyelmét keltette fel, hanem a külföldi világsztárokét is, mint amilyen Rihanna, aki a héten kezdte el követni a Big Bang főénekesének Instagrammját. Ez nagy dolognak számit, még akkor is, ha Taeyang nem az első a YG Family-ben, aki iránt Rihanna érdeklődik, hiszen már korábban CL-t is elkezdte követni az amerikai énekesnő.

Super Junior koncert volt Londonban: 
     Nem emlékszem mikor éreztem magam olyan jól, mint ezen a koncerten. Igazi élmény volt, rengeteg rajongó volt jelen, nem csak az angolok, voltak több országból, velem is voltak még Kolozsvárról. Még plakátjaink is voltak, amiket a Marry U alatt lóbáltunk a legjobb barátnőmmel, azzal a felirattal, hogy "Yes I do, Kyuhyun and Siwon!". Rengetegen voltunk, ahogy később megtudtam több, mint 10 ezren. És egy másik érdekessége a dolognak, hogy az EXO-s Kris és Suho is benézett útban Amsterdam felé. Itt a bizonyiték!

Valóságshow-t kap az EXO: 
     Az SM Entertainment legfiatalabb sikercsapata teljesen le akarja gázolni azokat is, akik még nem kedvelték meg őket eddig. Ennek érdekében mindent elkövetnek: most például egy új reality-ben mutatják majd meg egy másik arcukat. Az EXO's Showtime az MBC egyik csatornáján fog futni november 28.-ától. Én már alig várom. Nézd meg ezt a kis izelitőt:


G-Dragon - Who You:
     Igen... ez a pasi nem akarja, hogy lekerüljön a térképemről (még ha csak ideiglenesen is). Amikor már azt hinné az ember, hogy egy picit hagy minket pihenni, akkor előáll egy ilyennel, ami MV is, meg nem is, de teljesen GD és benne van a fanok iránti szeretet, és cool, úgy, hogy nincs benne semmi erőltetettség. Egyszerűen csak bement oda, énekelt, és hagyta a rajongókat, hogy élvezzék a dolgot, amit valójában nála jobban senki sem élvez. Ha hiányzik élmény az életemből, akkor az egyik meghatározó az, hogy még sosem voltam élő G-Dragon koncerten... Orvosolni fogom, ahogy alkalmam lesz rá!


Random Kevin Woo:
     Egyszerűen kihagyhatatlan ez a kép. Engem elvarázsolt teljesen, annyira ártatlan és imádnivaló, akár egy gyerek. Nem tudom miért vagyok érte ennyire oda...

A hét képe: 
     Alapjában véve nem vagyok perverz. Ezt gondolom már leszűrtétek (vagy épp ellenkezőleg?), de ha a hét legjobb, legérdekesebb képét kell kiválasztanom, amit láttam, akkor azt kell mondanom, hogy az a kép a Trouble Maker limitált ediciós, 19+as fotósorozatának egyike (vagy bármelyike), amin Hyunseung szerepel. Hyunseung rajongók amúgy is akármikor cserélnének HyunÁval. Szóval, ne bántsatok, de ez:

Top 5+1 boy a héten:
  1. Taeyang: még mindig a Ringa Linga van a fejemben
  2. G-Dragon: amikor már a végére érne a listának (ahova tényleg bérletet fizet), akkor kiad egy MV-t
  3. Super Junior: szuper volt a koncert Londonban
  4. EXO: gratulálok a dijakhoz, és a majdnem World Wide Acthez is (szurkoltam nagyon)
  5. Trouble Maker: azaz inkább Hyunseung... de azért el kell ismernem a közös sikereket *féltékeny*
  6. Kevin Woo: mert nem tehetem meg, hogy ne legyen a listán
A hét dala:
     Ahogy a múlt héten is előrejeleztem: ennek a klippnek/dalnak ebben a blokkban szerepelnie kell. És ime itt van: Taeyang - Ringa Linga.


K-bloggeretek,
Mia Kim

2013. november 15., péntek

K-WOW: november 15

Annyong K-Popperek!

     Szeretitek a MR.MR-t? Igen? Nem? Végülis mindegy! Ha szereted őket, akkor ennek nagyon fogsz örülni, ha még nem... itt az alkalom, hogy megszeresd őket. A 6 szexi MR.MR tag fotósorozatot készitett nem is olyan rég. Képeket nem, de egy annál sokkal szenzuálisabb videót tudok nektek ajánlani, amiben Jin, ChangJae, DoYeon, Tey, Ryu és Hon mindent megtesznek azért, hogy levegyék a lábukról a szebbik nem képviselőit. Remélem tetszeni fog!


K-bloggeretek,
Mia Kim

DOWNLOAD: Taeyang - Ringa Linga

Annyong K-Popperek!

     Mivel úgy vettem észre, hogy sokatok nem engedheti meg magának, hogy megvegyem bizonyos lemezeket, úgy döntöttem, hogy bizonyos dalokat megkeresek nektek online, mégpedig a lehető legjobb minőségben (mert higyjétek el, nem ugyanaz, ha csak a YouTube-ról szeditek le...). Most igy elsőre ezt találtam nektek:

TAEYANG - RINGA LINGA:

K-bloggeretek,
Mia Kim

2013. november 13., szerda

Fan-cuccok!

Annyong K-Popperek!

     Mivel sok olyan e-mail kaptam az animekritikaklub@gmail.com-os cimünkre, amiben azt a szándékotokat fejeztétek ki, hogy szeretnétek néhány fan-cuccot kedvező áron beszerezni úgy döntöttem, hogy mutatok egy pár dolgot.

- SNSD Macska füles hajpánt: ára kb. 3.500 Ft / kb. 50 Lej

- TVXQ karkötő: ára kb. 1000 Ft / kb. 17 Lej
- JYJ karkötő: ára kb. 1000 Ft / kb. 17 lej
    Ha bármi kérdésetek van arról, hogy hogyan kaphatjátok meg ezeket, akkor irjatok az e-mailcimünkre, és válaszolni fogok (kérlek tüntessétek fel, hogy nekem szól, mert a többiek nem szeretik, ha összekeverednek a levelek).

K-bloggeretek,
Mia Kim

Itélőszék előtt: Trouble Maker - Chemistry (album)

Annyong K-Popperek!

     Remélem nem gondoltátok, hogy ez kimarad a kritikasorozatból, egyszerűen nem lehet kihagyni. És hogy miért nem csak a Now cimű single-t? Valahogy az egész album kivánta, hogy mondjanak róla néhány szép szót. Tehát itt van!
Bizonyiték:
Trouble Maker - Chemistry (minialbum)
Megjelent: 2013. október 28.
Kiadó: Cube Entertainment/Universal Music Korea
Single: Now (There Is No Tomorrow)

Tárgyalás: 

     A minialbumot mindenki nagyon várta, akinek tetszett a 4Minute Hyuna és B2ST Hyunseung felállásból alakult duó, azok azért, akiknek meg nem azok azért várták a megjelenést, hogy kritizálhassák. És ugye, ha őszinték vagyunk, akkor mindenben lehet kivetni valót találni, ezért Hyuna és Hyunseung meg sem próbáltak finomkodni, már a teaser képekkel is óriási port kavartak, hiszen egyik szexibb volt, mint a másik, ezzel is jelezve, hogy nem változtattak az eredeti, régi Trouble Maker koncepción túl sokat.

    Amikor elkezded hallgatni a minit, anélkül, hogy belenézz a tracklist-be, az eleje úgy indul, mintha valami kis felvezető lenne, egy kis introféleség... de aztán kiderül, hogy ez nem egy átlagos intro, a dal igencsak ki van dolgozva, amit mi sem bizonyit jobban, hogy a Turn Up The Volume 13. helyezését ért el a chartokon (pedig ki számitott volna rá az elején).

     A mini második dala a titletrack, a Now (szó szerint There Is No Tomorrow-Nincs holnap), amiről klipp is készült, illetve a klippnek egy vágatlan változata, amiben tulajdonképpen megismerjük a történetet (mert addig nem igazán világosak a dolgok. Ime!

     A szexi koncepció mindenképpen érvényesül, és a dal sem lett rossz. Ha meghallgatod egyszer vagy kétszer, harmadjára már szinte kéreti magát (főleg, ha szereted az ilyen féle zenét). Inkább a videóról ejtsünk néhány szót. Tulajdonképpen egy pár drámáját látjuk, ahogy elveszitik egymást és a boldogságot, miközben tele vannak pénzzel, amit persze Hyunseung nem épp tisztességes munkával keresett meg. Igen, megvádolták, hogy a videó elemeit Rihanna egyik MV-jéből vették, és ez valószinű is, csak épp szerintem ebben nincs semmi kivetnivaló, amig nem teljes a másolás. Igen, megtörténhet az, hogy a két videónak a története és a koncepciója megköveteli az efféle egyezéseket.
     Másrészt pedig azt hallani róla, hogy eredeti témáját tekintve. Hát ezzel nem tudok egyetérteni, hiszen maga a téma az nem csak Bonnie és Clyde, hanem az életvitelük is, ez pedig nem egyedülálló, hiszen G-Dragon Crooked MV-jében ugyanezt láttuk feldolgozva: GD ugyanolyan részegen, zavart elmével mászkált, ahogy Hyuna és Hyunseung. Sajnos engem itt nem talált meg az üzenet, hiszen, mig G-Dragonnál arról volt szó, hogy a kedvese elvesztése okozta fájdalmat másképp nem tudja enyhiteni, addig a Trouble Maker történetében semminek sincs értelme, isznak, drogoznak, buliznak, nem tudnak magukról, de boldognak egy percig sem látni őket, bármi is történik... úgy benne van az emberben, hogy látni szeretné, hogy legalább megéri. Másfelől nézve pedig, szerintem a szexi jelenetek nélkül is megérdemelné a 18as karikát, hiszen maga az ilyen életmódról történő üzenetátadás nem való a fiatalabb korosztálynak.

     Az ezt követő Hyunseung szóló, az A Girl Who Wants To Play (vagy A Girl Who Wants To Have Fun), amely szövegének egy részét Hyuna irta már nem olyan fényesen csillogó, mint az előzőek. Ha önmagában hallgatod a dalt, akkor nagyon jó hangulatú, szépen kidolgozott és minden rendben van vele, de ha az album részeként hallod, akkor egyszerűen annyira kevés a titletrack után, hogy szinte unod magad.

     Az Attention, ami ezt követi viszont ismét visszarepit minket a Trouble Maker világába, eltűnt minden finomkodás, és ismét a dallamok, a tánc, a szenvedély kerül a központba. Amúgy ők is érezték, hogy ez egy jól sikerült dal, hiszen előadták már ezt is zenei program keretein belül, a Now mellett.

    A mini 5. és egyben utolsó dala az I Like, ami Hyuna szólójaként szerepel, de persze segitséget kap benne az Aziatix Flowsik-jától. Őszintén megvallva, nekem az egyik kedvencem lett az albumról, mert ebben benne volt az az energikus Hyuna, aki tizenévesen volt, a Change-es és Follow Me-s időkben. Akárhogy vesszük, neki ez áll legjobban, bármilyen más köntösbe bújtatják. A dal egyszerű, az üzenete kb. az, hogy let's dance, és ez elég is.

Itélet: 
Kivitelezés:4/5
Koncepció: 4/5
Dallista: 4/5

ÖSSZESEN: 4!

    Szép volt, mint album, a Chemistry megérdemli a 4-es minősitést, még akkor is, ha az MV-be igencsak bele lehet kötni, ha nagyon akar az ember lánya!
  
K-bloggeretek,
Mia Kim

2013. november 11., hétfő

[HOT] K-Pop Champion of the Week (okt. 11)

Annyong K-Popperek!

     Azt hiszem, hogy mióta elinditottam a sorozatot ez az első olyan hét, hogy teljesen egyértelmű legyen, hogy ki fogja kapni ezt a cimet a blogtól. A válasz egyszerű: a csodás Hyuna és az elképesztően dögös Hyunseung, azaz a Trouble Maker.
     Miért?
  • Az Instiz chartján toronymagasan vezet a Now
  • A csapat fennálása óta az első győzelmet is megszerezte Show Champion-ön
  • A csapat megnyerte a heti M! Countdown-t
  • A csapat megosztott a rajongókkal egy csomó háttérinformációt arról, hogy hogyan is készült el az MV az új dalhoz
  • A heti Gaon charton a Now első a single-ek között, a Chemistry, mint album második helyen áll eladások tekintetében, az online letöltéseket szintén a Now vezeti, akárcsak a népszerűségi ranglistát
  • Yoo Se Yoon és Kim Gyuri egy paródiával népszerűsitették a csapatot az SNL Korea keretein belül
  • A héten megnyerték a Music Bank trófeáját
  • Közös képeket töltöttek fel a netre Music Bank győzelmük örömére
  • A héten mindketten elárulták milyen számukra az ideális nő/férfi
  • Megnyerték a Show! Music Core-t
  • Megnyerték az Inkigayo-t
     Azt hiszem nincs is más hátra, minthogy gratuláljunk a csapatnak. Szép munka volt Trouble Maker!
     Ha még nem hallottad a Now cimű szuperslágert, akkor itt az ideje, hogy meghallgasd te is!


K-bloggeretek,
Mia Kim

2013. november 10., vasárnap

Megszakitjuk adásunkat: Ailee botrányba keveredett

Annyong K-Popperek!

     Az egyre népszerűbb, éppen Japánban debütáló K-Pop énekes, Ailee komoly botrányba keveredett, ugyanis egy magát (egyelőre) nem vállaló illető egy website-ra mesztelen képeket töltött fel, amelyeken valószinűleg az énekesnő szerepel. Ezek a hirek még nincsenek megerősitve, de a képeken látható lány tényleg nagyon hasonlit Ailee-re.

     A blogon nem publikál(hat)om a képeket, hiszen az már felnőtt tartalom lenne, azt pedig próbálom korlátozni. Ha kiváncsiak vagytok a dologra, vagy szeretnétek megbizonyosodni róla, hogy valóban az énekesnő az vagy sem, akkor megtaláljátok a képek egy cenzurált változatát ITT vagy a keresőbe beirva is találhattok információkat a botrányról.

     Hát, ki számitott volna ilyesmire? A véleményeteket megirhatjátok a komment szekcióban!

K-bloggeretek,
Mia Kim

Legjobb comeback-ek OKTÓBERben

Annyong K-Popperek!

      Tartoztam nektek ezzel a cikkel, normális esetben már tegnap megjelent volna, de nem mindig megy minden úgy, ahogy az ember eltervezi. Azért lássuk csak a listát!

A-Jax - Snake:


Kim Jaejoong - Just Another Girl:


MYNAME - Day by Day:


N-Sonic - Run & Run:


SHINee - Everybody:


     Kiváncsi lennék neked ki volt a kedvenced? Válaszodat hagyd a komment szekcióban. Köszönöm szépen!

K-bloggeretek,
Mia Kim

2013. november 9., szombat

Mia szerint a K-Pop 5. rész

Annyong K-Popperek!

     Mit szóltok az elmúlt héthez? Érdekes volt vagy kevésbé? Mondjuk azt, hogy amellett, hogy nem történt semmi komolyabb botrány, egész jól telt K-Pop téren is. Hát, lássuk mi maradt meg... igy szépen, tisztán, részrehajlóan, a saját véleményem szerint.

Mi érdekes történt a héten?

Taeyang visszatért:
     Megtörtént, amire oly régen vártunk már, a Ringa Linga megjelent, ha csak dance verzióban, de akkor is hallgathatjuk. Az MV is meg fog jelenni, várhatóan ma, a későbbiekben. A dal nagyon különleges hangzásvilágot ad, azonnal a füledbe kerül és többet nem hagyja el azt, de ez nem is csoda, hiszen olyanok dolgoztak rajta, mint Jose E. Luna, Ttokki és (dobpergést!) G-Dragon! Nézzétek meg mit csináltak nektek a fiúk, és kérlek irjátok meg a véleményeteket!


8 éves a Super Junior:
     Igen, 8 év hosszú idő, de a Super Junior épp ilyen régen kezdte meg pályáját. Azt hiszem hiábavalóak a nagy szavak, elég ha kifejezi az ember, hogy mennyire elképesztő, amit elértek és amilyen tehetségesek. Ázsia egyik legnépszerűbb csapata éppen a világot járja (épp Londonban vannak), de még mielőtt elindultak, évfordulójuk alkalmából különleges jelmezekben készült képekkel lepték meg rajongóikat. Nézzétek meg az összeállitást, és kérlek irjátok meg ki tetszett a legjobban!


Újabb Trouble Maker videó:
     Ha nem is irtam ismét a hét dalaként, egyszerűen kihagyhatatlan volt a tény, hogy a Trouble Maker megkisérelte felülmúlni az első Now MV sikerét, mégpedig azzal, hogy egy vágatlan verziót is kiadott, ami kétszer olyan hosszú, mint az eredeti változat, ráadásul rengeteg kérdésre választ ad az alapsztorival kapcsolatban. Bevallom őszintén, most, hogy ezt láttam, sokkal jobban tetszik az egész. Nézzétek meg ti is miről beszélek.


Morzsák Heechul vallomásaiból:
     A héten Heechul érdekes dolgokat árult el a Ssul Jeon adásában. Ez azért lesz itt, mert számomra elég érdekes volt hallani, és igen, tényleg ritkán nézek varietéket, de ha nézek, akkor megragadnak az érdekes pillanatok. A téma valahogy arra kanyarodott, hogy az SM hogyan áll hozzá ahhoz, hogy az énekesek maguk alkossák dalaikat, ahogy az például a YG-nál is szokás. Heechul válaszaiból kiderült, hogy az SM annyira nem támogatja ezt, az oka ennek az, hogy szerintük minden egyes feladatot az arra megfelelő személy kell végezzen, ilyen az SM Yoo Young Jin-e, aki 2012-ben a negyedik legjobb producer titulusát is elnyerte. Ezután Heechul azt is megjegyezte, hogy talán bizonyos daloknak nem is lenne olyan nagy sikere, ha nem olyan nevek éneklik, mint például a Girls' Generation. Hm... érdekes meglátás!

Random Kevin Woo:
     Ezt nem volt nehéz kiválasztanom a héten, hiszen mig a U-KISS promók tartanak, a tagok csak úgy árasszák mindenfele a selcákat. Ez is egyike ezeknek, egyenesen Kevin Twitteréről. Remélem nektek is tetszik.

A hét képe: 
     Igen, tudom. Mindenképpen bele lehet kötni abba, hogy ez most mennyire tartozik ide vagy nem, de amikor megláttam ezt igy, akkor eldöntöttem, hogy valamilyen formában benne lesz ebben a cikkben. Hát, ezt a módot találtam rá. Szerintem elképesztő a párhuzam, főleg, hogy mind a két személyt/karaktert nagyon nagyon szeretem. Ime:

Top 5 boy a héten:
  1. Hyunseung - szerintem nem kell magyarázat rá
  2. Kangin - gratulálok a SuJu 8 évéhez és hajrá a világ körüli turnén
  3. Taeyang - sikeres comeback-et és alig várom a Ringa Linga MV-t
  4. Heechul - ezt teszi, ha varietét nézek
  5. G-Dragon - úgy tűnik neki helye van ide bérelve vagy ilyesmi...
A hét dala: 
     Hát igen, igy egyeztem meg magammal. Kevin nincs a top 5-ben a héten, de akkor a She's Mine itt lesz, 1. mert csak és 2. mert kicsit lelkifurdalásom van, azért mert kemény voltam velük a héten, viszont még mindig nagyon nagyon szeretem őket.

K-bloggeretek,
Mia Kim